INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Doppinggyanú debreceni atlétáknál

Infostart / InfoRádió
Kovács Melinda, a Debreceni Sportiskola atlétája doppingolással vádolta meg versenyzőtársait. Állítása szerint öt társa az eritropoetin (EPO) nevű tiltott teljesítményfokozó szert használta.

A 17 éves sportoló az RTL Klub híradójában azt mondta: egy májusi budapesti orvosi vizsgálat során szem- és fültanúja volt csapattársa edzője és az orvos beszélgetésének, amely arról szólt, hogy meddig lehet szedni az EPO-t úgy, hogy a szer a versenyig kiürüljön az atléták szervezetéből.

A sportiskola ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály elmondta, hogy hétfőn sajtótájékoztató keretében bizonyítják be a megvádolt versenyzők ártatlanságát.

Kovács Melinda öt sportolót nevezett meg. Az ügyvezető erre reagálva azt mondta: mindegyik versenyzőt doppingvizsgálatnak vetették alá, a mintákat Bécsben elemezték, valamennyi lelet negatív lett, és ezt a laboratórium írásban is megerősítette.

A megvádolt versenyzők az MTI információi szerint edzőjükkel együtt új egyesületet alapítottak, és a Dereve Klubban készülnek tovább.

A címlapról ajánljuk