eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Vörös Zsuzsanna és Braun Ákos az Év sportolója

A sportújságírók szavazatai alapján az öttusázó Vörös Zsuzsanna és a cselgáncsozó Braun Ákos lett az Év sportolója. A legjobb csapatnak járó díjat a Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettes vehette át a Sportcsillagok Gálaestjén. Az edzőknél a páros trénere, Fábiánné Rozsnyói Katalin végzett az élen, míg a legjobb szövetségi kapitánynak a női vízilabda-válogatottal világbajnoki aranyérmes Faragó Tamást választották.

Vörös Zsuzsanna tavaly olimpiai aranyérmet szerzett, mégsem került a legjobb három közé, idén világbajnoki ezüstérmet nyert és győzött a Világkupa döntőjében. A székesfehérvári versenyző első alkalommal bizonyult a legjobbnak a voksoláson, mögötte a teniszező Szávay Ágnes végzett a második, a kajakozó Szabó Szilvia pedig a harmadik helyen.

A férfiaknál világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó Braun Ákos az úszó Cseh Lászlót és a motorversenyző Talmácsi Gábort utasította maga mögé. A szavazás december 1-jén, tehát több mint egy héttel a trieszti rövid pályás úszó Európa-bajnokság előtt zárult.

A csapatoknál az olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettes elsőségét hozta a voksolás. A második a női vízilabda-válogatott, a harmadik a Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős duó lett.

A szövetségi kapitányok között a magyar női vízilabda-válogatott távozó szakvezetője, Faragó Tamás bizonyult a legjobbnak Angyal Zoltán (kajak-kenu) és Komáromi Tibor (birkózás) előtt.

Az edzők versenyében Fábiánné Rozsnyói Katalin sorozatban ötödször végzett az élen. Õ az edzője a Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettesnek és a kenus Kolonics Györgynek is. A második Hangyási László (cselgáncs), a harmadik Turi György (úszás) lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×