eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Szépművészeti Múzeum 2023. szeptember 21-én, ahol első alkalommal nyílik Magyarországon Pierre-Auguste Renoir francia impresszionista mester életművét bemutató, átfogó kiállítás Renoir - A festő és modelljei címmel.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Renoir-kiállítás: itt az utolsó alkalom

Vasárnapig látható a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítása. A Renoir. A festő és modelljei című tárlatra este 10 óráig várja a látogatókat az intézmény.

Már csaknem negyedmillióan látták a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítását, amelyen a francia mester mintegy hetven alkotásával találkozhat a közönség.

A művész emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d'Orsay-vel és a Musée de l'Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

A tárlaton olyan főműveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. A festőnek szentelt első magyarországi kiállítás – amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap – kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

A tárlaton első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát. Közülük az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeum tulajdonába.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×