eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csák János kulturális és innovációs miniszter beszél az országos felsőoktatási tanévnyitón, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szenátusának tanévnyitó ünnepi ülésén a Gödöllői Királyi Kastélyban 2023. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Csák János a Nemzeti Színházról: a minisztériumnak meg kell őriznie a hidegvérét

A rendőrségi és a belső vizsgálat eredményét várja a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset ügyében – mondta az InfoRádióban Csák János, a tárca vezetője.

Kétféle vizsgálat zajlik a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében, az egyik a színházon belüli zajlik, a másikat a rendőrség folytatja le, a minisztérium arra vár, hogy mindkét vizsgálat lezáruljon, de ez még heteket vehet igénybe – tudta meg az InfoRádió Csák Jánostól.

A kulturális és innovációs miniszter hozzátette, a vizsgálatok lezárása előtt a felelősségről beszélni olyan lenne, mint a tények ismerete nélkül ítéletet hozni. A tárcavezető szerint azonban van az esetnek egy szélesebb tanulsága is. "Amikor történik egy baleset, hála Istennek nem történt tragédia, akkor a legfontosabb a hidegvér. A vezető ereje, képessége, tehetsége akkor mutatkozik meg, amikor válság van. Akkor, amikor adott esetben pánikba esnek mások, a vezető nem eshet pánikba, nem kapkodhat, hanem rendet kell tartania és helyre kell állítania a normál működést" – mondta, és jelezte, a Nemzeti Színházban a normál működés helyreállt, emellett jelentős anyagi és lelki segítséget kapnak a megsérült színészek.

"A minisztériumnak meg főleg meg kell őriznie a hidegvérét. Az lenne a hiba, ha ezekbe a vizsgálatokba a minisztérium beleavatkozna.

Nekünk azt kell megnéznünk, hogy akik értenek hozzá, színházi szakemberek, rendőrségi szakemberek, nézzék meg, hogy mi a tanulság, és utána pedig azon tanulságok alapján kell még biztonságosabbá tenni a működést" – hangsúlyozta Csák János.

A miniszter beszél arról is, hogy L. Simon László leváltása után megbízott főigazgatóként Hammerstein Judit vezeti a Magyar Nemzeti Múzeumot, és most dolgozzák ki a terveket arra, hogy mikor írják ki az új pályázatot, de ennek még nincs meg az időpontja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×