eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Csák János kulturális és innovációs miniszter beszél az országos felsőoktatási tanévnyitón, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szenátusának tanévnyitó ünnepi ülésén a Gödöllői Királyi Kastélyban 2023. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Csák János a Nemzeti Színházról: a minisztériumnak meg kell őriznie a hidegvérét

A rendőrségi és a belső vizsgálat eredményét várja a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset ügyében – mondta az InfoRádióban Csák János, a tárca vezetője.

Kétféle vizsgálat zajlik a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében, az egyik a színházon belüli zajlik, a másikat a rendőrség folytatja le, a minisztérium arra vár, hogy mindkét vizsgálat lezáruljon, de ez még heteket vehet igénybe – tudta meg az InfoRádió Csák Jánostól.

A kulturális és innovációs miniszter hozzátette, a vizsgálatok lezárása előtt a felelősségről beszélni olyan lenne, mint a tények ismerete nélkül ítéletet hozni. A tárcavezető szerint azonban van az esetnek egy szélesebb tanulsága is. "Amikor történik egy baleset, hála Istennek nem történt tragédia, akkor a legfontosabb a hidegvér. A vezető ereje, képessége, tehetsége akkor mutatkozik meg, amikor válság van. Akkor, amikor adott esetben pánikba esnek mások, a vezető nem eshet pánikba, nem kapkodhat, hanem rendet kell tartania és helyre kell állítania a normál működést" – mondta, és jelezte, a Nemzeti Színházban a normál működés helyreállt, emellett jelentős anyagi és lelki segítséget kapnak a megsérült színészek.

"A minisztériumnak meg főleg meg kell őriznie a hidegvérét. Az lenne a hiba, ha ezekbe a vizsgálatokba a minisztérium beleavatkozna.

Nekünk azt kell megnéznünk, hogy akik értenek hozzá, színházi szakemberek, rendőrségi szakemberek, nézzék meg, hogy mi a tanulság, és utána pedig azon tanulságok alapján kell még biztonságosabbá tenni a működést" – hangsúlyozta Csák János.

A miniszter beszél arról is, hogy L. Simon László leváltása után megbízott főigazgatóként Hammerstein Judit vezeti a Magyar Nemzeti Múzeumot, és most dolgozzák ki a terveket arra, hogy mikor írják ki az új pályázatot, de ennek még nincs meg az időpontja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 11:47
×
×
×
×