eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2021. szeptember 19. Egy nagymama az unokájának mutatja az épületeket az Épített Világörökség részét képező Budai Várnegyedben, a Táncsics Mihály utcában. Jobbra az 1745-ben épült Zichy-palota felújított épülete, amely egyemeletes barokk palotát több középkori eredetű lakóház összevonásából építették ki. Hátul a Magyar Nemzeti Levéltár épülettömbje és az evangélikus templom tornya a Bécsi kapu téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Protestáns sokadalom lesz a budai Várban

Protestáns sokadalom címen tart zenei, vallási és gasztronómiai rendezvényt a magyarországi református és evangélikus egyház az államalapítás ünnepe előtti napon, szombaton a budai Várban.

A programokat két helyszínen tartják. A Bécsi kapu téri evangélikus templomban délelőtt kórusok lépnek fel, valamint gyerekeknek tartanak a Noé bárkája bibliai történetét feldolgozó interaktív zenés foglalkozást. A délutáni orgonamaratonon református és evangélikus művészek játszanak felváltva.

A Kapisztrán téri színpadon szintén a református és az evangélikus egyházhoz kötődő zenészek lépnek fel. Délelőtt 10 órától a Kaláka együttes gyermekkoncertjével kezdődik a program, ezt követi a Trio Cantio koncertje, majd a KaleidoszPók társulat adja elő Petőfi Sándor megzenésített verseit.

Délután A magyar néplélek dalai címmel Kun Ágnes Anna operaénekes és Tóth Sámuel Csaba zongoraművész közös koncertje lesz hallható,

majd a református művészeti iskolák mutatkoznak be.

A zenei program a Központi Református Kórus protestáns egyházzenei koncertjével fejeződik be.

A nap a Bécsi kapu téri evangélikus templomban tartandó ökumenikus istentisztelettel zárul, amelyet a fesztivál vendégei a Kapisztrán téren felállított kivetítőn is követhetnek majd.

További részletek az InfoRádió Kultúr percek magazinjában.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×