eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a Jelen/Lét Fesztivál sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban 2023. március 9-én. Március 19-én kezdődik a nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten; a VI. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 15 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Vidnyánszky Attila újabb öt évig marad a Nemzeti Színház élén

Harmadik ciklusát kezdi meg.

„A következő öt évben is Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója!” – közölte Csák János kulturális és innovációs miniszter a közösségi oldalán, sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánva a megbízatás elvégzéséhez.

Az Index információ szerint a posztra egyedül a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, filmrendező pályázott, vagyis nem volt kihívója. A vezérigazgatói megbízatás öt évre szól, 2023. július 1-jétől 2028. június 30-ig tart.

A lap emlékeztet, hogy Vidnyánszkyt 2012. december 17-én nevezték ki először a Nemzeti Színház élére – 2013. július 1-jei hatállyal 2018. június 30-ig –, majd 2018-ban újabb ötéves, 2023-ig tartó megbízatást kapott a teátrum élén. Tehát most kezdi majd a harmadik ciklusát.

Vidnyánszky Atila előző kinevezése után, 2018. március 25-én volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetést itt újra meghallgathatja:

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×