eur:
394.37
usd:
371.57
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház 2019. március 30-án. Négy év alatt több mint 13 milliárd forintból teljesen megújul Magyarország legnagyobb temploma, az esztergomi bazilika.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Méltó ruhába öltözött az esztergomi bazilika előtti tér

307 millió forintba került a "ráncfelvarrás".

Közel hétezer négyzetméteres területen újította fel az esztergomi bazilika előtti teret az önkormányzat, valamint egy Tourinform irodát telepített a tér közelébe - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) elmondta, 307 millió forint pályázati támogatásból valósult meg a Bazilika előtti zöldfelület virágosítása, a közlekedőfelületek felújítása, az új utcabútorok és információs táblák kihelyezése, valamint a turisztikai pont létesítése a Várhegyen.

A felújítási munkák során 15 nagyméretű fát ültettek, 18 padot helyeztek ki, valamint nagyfelületű kertészeti munkákat végeztek el, az újrafüvesített terület nagysága is meghaladta a 4500 négyzetmétert.

A projekt célja, hogy világörökségi várományos helyszínként az esztergomi Várhegyen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely tovább erősíti azt a turisztikai és marketingértéket, amely révén növekedhet a városba látogató és megszálló vendégek száma - ismertette a polgármester.

A fejlesztést Esztergom önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az "Esztergomi Turisztikai Nonprofit" Kft.-vel konzorciumban valósította meg.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×