eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kovács Ákos: ez a film nagyvásznon érzi jól magát

Kovács Ákos közelmúltban elkészült kisjátékfilmjét is bemutatják két fővárosi multiplex moziban, illetve a Cinema City országos hálózatában a hétvégi Magyar Film Napján. A Magunk maradtunk című film vetítése után közönségtalálkozó is lesz.

Ez a film igazából jól nagyvásznon érzi magát - mondta érdeklődésünkre Kovács Ákos, a Magunk maradtunk című kisjátékfilm rendezője. Az énekes-dalszerő első filmes alkotását a Magyar Film Napján, ezen a hétvégén, április 30-án, szombaton és május 1-jén, vasárnap is láthatják a nézők, összesen termenként négy alkalommal a fővárosban, illetve 12 további magyar város Cinema City mozijaiban.

Kovács Ákos a film után közvetlenül találkozik a közönséggel is. Szombaton a Mammutban a 19 órától, illetve vasárnap az Aréna Plázában a 18 órától kezdődő vetítés után lesz a közönségtalálkozó, amelyen részt vesz Juhász Viktor operatőr és Hábermann Jenő producer is.

A tervek szerint a film ősszel látható lesz a Magyar Televízióban , és a streaming szolgáltatók műsorára is felkerülhet, de Kovács Ákos ezt még igyekszik elodázni. Tudja, hogy az online plaformokon keresztül sokkal több emberhez eljuthat az alktoás, de más hatása van egy kisebb képernyőn, mint a nagyvásznon.

"A természetes élőhelye egy ilyen látványvilágú filmnnek a moziban lenne, de megváltoztak a filmfogyasztási szokások, a forgalmazási lehetőségeit pedig szűkíti, hogy 27 perces a mozi. Ezért is örülök az olyan különlegességeknek, mint amilyen ez a hétvége lesz, mert sokkal több emberhez érhet el egy szokatlan formátumú film" - mondta a rendező, aki kiemelte: "A filmszínházas vetítések élménye nem is hasonlítható a képernyőn vagy telefonon történő megjelenítéshez. Ezért is nagy lehetőség, hogy 13 város, 18 vetítőteremében, csak 2 napig, igazi moziélményként is megnézhető lesz."

Kovács Ákos április elején hosszabban is mesélt a filmről.

Az előzetes itt tekinthető meg:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×