INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

óbuda

aquincumi múzeum

uniós támogatás

turizmus

látnivaló

A Kr. után 89-ben alapított római település és katonai tábor, az egykori Aquincum épületeinek maradványai a főváros III. kerületében, Óbudán, a Szentendrei út mentén, az Aquincumi Múzeum területén. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Új turisztikai attrakciók az Aquincumi Múzeumban és Óbudán

Infostart / MTI

Elindult a BTM Aquincumi Múzeum és a III. kerületi önkormányzat együttműködésében, az Európai Unió 385,13 millió forintos, nem visszatérítendő támogatásával megvalósuló, Az óbuda-aquincumi római limesszakasz örökségének komplex turisztikai célú hasznosítása című projekt kivitelezése.

A projekt négy helyszínen valósul meg, és magában foglalja a BTM Aquincumi Múzeum szentendrei úti kerítésének korszerűsítését, egy új, Aquincum és a pannoniai limes témájú, állandó kiállítás létrehozását, továbbá interaktív, tájékoztató élményelemek létesítését a III. kerület legjellegzetesebb római kori műemlékeinek szomszédságában - tudatta a múzeum csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a projektben a különleges látványelemeket, marketingfelületeket tartalmazó élményfal első üteme valósul meg, amelyhez egy sétány és kőtár kiépítése is tartozik. Az új elem létrehozásának célja, hogy szöveges információkat közvetítsen a római városról a látogatóknak, valamint hogy a Dunakanyarba tartó turisták érdeklődését is felkeltse.

A múzeum főépületében a limest védő, Aquincumban állomásozott római katonaság mindennapjait élményszerűen bemutató, interaktív megoldásokat alkalmazó kiállítás jön létre. A látogatóbarát fejlesztés lehetővé teszi, hogy a történelem ne csak megismerhetővé, hanem élővé és megtapasztalhatóvá is váljon - áll a közleményben.

Mint a BTM Aquincumi Múzeum közölte, a III. kerületi önkormányzattal közös projekt célja, hogy történelmi kontextusba helyezze a kerület római kori műemlékeit, ezért a Nagyszombat utcai katonavárosi amfiteátrumnál és a Kórház utcai keleti táborkapunál új, ismeretterjesztő élményelemek kerültek ki. Ezekhez készült egy, a járókelők számára saját okoseszközzel szabadon igénybe vehető, immerszív AR mobilapplikáció is.

A várhatóan 2023 végére elkészülő beruházásnak köszönhetően az intézmény jelenlegi munkahelyeit meg tudja őrizni, és további két munkahelyet teremt a pályázat keretében - hangsúlyozza a BTM Aquincumi Múzeum közleménye.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Kapcsolódó hang

Aquincumi Múzeum fejlesztése
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018