INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

pályázati kiírás

felhívás

biennálé

szabó szonja

képzőművészet

fodisz

mozgássérült

Képzőművészeti felhívás fogyatékossággal élőknek

Képzőművészeti felhívás fogyatékossággal élőknek

Infostart

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata és a Humanitas SE közösen, országos képzőművészeti pályázatot ír ki, III. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti biennálé címmel.

Szabó Szonja, a 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt – olvasható a FODISZ sajtóközleményében.

A kiállítás célja:

megmutatni a fogyatékossággal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

Szabó Szonja emlékének adózva, a szervezők harmadik alkalommal rendezik meg egyidőben – amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi – 2021. június 11–13. között, Tatán, az III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Biennálét, mely a FODISZ „Több, mint sport!” szlogenjének megfelelően, a sportot és a művészetet összekapcsoló olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg.

A pályázat témája:

A beérkezett pályaművekből 40 kép kerül kiállításra, a kiállítás egy hónapon keresztül lesz látogatható Tatán (pontos helyszín a későbbiekben kerül meghatározásra).

A pályázók köre:

  • Bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott) fogyatékossággal élők. Korhatár: 16 éves kortól, felső korhatár nélkül.

  • A pályázat országos hatókörű, nincs területi korlátozás.

  • A pályázaton amatőr és hivatásos művészek alkotásai egyaránt részt vehetnek.

A pályázatok lehetséges paraméterei:

  • A pályázaton bármilyen témájú festménnyel, képpel, alkotással lehet nevezni.

  • Technika: szabadon választott. Méret: szabadon választott, maximális méret: 50x70 cm

A pályázatra keretezett, lehetőség szerint paszpartuzott alkotásokat lehet beküldeni. Egy pályázó három alkotással nevezhet, mely lehet sorozat, de lehet 3 önálló mű is.

Pályázati díj: nincs.

A pályázatot kezelő szervezet a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., IV. emelet. 401/11. (Magyar Sport Háza)

A pályázat menete:

A pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt. Az előzsűrizéshez 2021. május 10-ig kell a pályázóknak kitöltött adatlappal együtt alkotás(aik)ról fényképet küldeni a kommunikacio@fodisz.hu e-mail címre. A fotók elnevezésének azonosnak kell lennie a Pályázati adatlapon feltüntetett alkotás(ok) címével. A Pályázati adatlap ide vagy ide kattintva tölthető le.

A zsűri a beérkezett fotók alapján 2021. május 20-ig hozza meg döntését és értesíti az alkotókat, hogy mely képek, alkotások kaptak meghívást a kiállításra.

A kiválasztott alkotások eredetijét a FODISZ központi irodájába kell eljuttatni (1146., Budapest, Istvánmezei út 1-3. IV. emelet, 401/11. szoba, Magyar Sport Háza).

Személyes képátvétel időpontjai: 2021. június 1. (kedd), június 2. (szerda), június 3. (csütörtök), 9.00–16.00 óra között. Információs telefonszám: +36 (30) 2211-612.

Postai úton történő beküldés esetén, a postára adás dátuma, legkésőbb 2021. május 31. (Postai cím: FODISZ - 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. IV. emelet, 401/11.)

Amennyiben a pályázók határidőig nem juttatják el alkotásaikat a megadott beadási címre, a kiállításon való megjelenéstől és az esetleges díjazástól elesnek.

A behívott, kiválasztott képek közötti díjazás eredményhirdetésére a kiállítás megnyitóján kerül sor. Természetesen a díjazottak előzetesen értesítést kapnak.

Kiállítás megnyitásának tervezett dátuma: 2021. június 12. (melyet követően a kiállítás 1 hónapig lesz megtekinthető).

A közelmény kiemeli: a kiállításra kiválasztott képek beadásának, beszállításának időpontjai, illetve a kiállítás megnyitójának dátuma,

a járványhelyzet miatt esetlegesen módosulhatnak,

amelyről a kiállításra meghívott alkotókat értesíik.

Díjazás:

A kiírók a pályázat résztvevői között nem hirdetnek 1–3. helyezettet, ezzel is kinyilvánítva, hogy számukra minden beérkezett mű kivételes értéket képvisel. Azonban a zsűri értékelése alapján a kiállítás támogatói, együttműködői részéről 10 elismerő díj kerül átadásra. A díjak együttes összértéke: 500 ezer forint.

Végül megjegyzik:

  • Amennyiben az aktuális járványhelyzet nem teszi lehetővé a pályázati kiírásban leírtak szerinti megvalósítást és a kiállítás megrendezését, a pályázatot kezelő szervezetnek jogában áll módosításokat tenni, melyről a pályázaton résztvevőket tájékoztatja.

  • A beérkezett pályaműveket a pályázatot kezelő FODISZ hivatalos átvételi jegyzőkönyvvel veszi át és ideiglenesen – a kiállítás időtartamára, beleértve a kiállítás építési és bontási időpontjait – átadja a kiállítóhely számára. A kiállítás végén a FODISZ visszavételezi és visszaszállítja a képeket, a FODISZ központi irodájába. Az alkotók itt vehetik át személyesen alkotásukat.

  • A pályázók, a pályázaton való részvétellel hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaműveket a pályázat kezelője, a FODISZ, digitálisan feldolgozza, azokat különböző kommunikációs csatornáin megjeleníthesse, valamint különböző kiadványokban felhasználhassa, megjeleníthesse az alkotások digitális feldolgozásait, az alkotó nevének feltüntetésével. A pályázó a pályázaton részvétellel elismeri, elfogadja, hogy a további felhasználással kapcsolatban semmilyen anyagi követeléssel, szerzői jogi díjjal nem élhet.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018