eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Budapest, 2016. április 6. Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a február 25-én elhunyt Psota Irén, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szerepeit idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: Zih Zsolt

Aggódnak Törőcsik Mariért

Unokája már telefonon sem hívja Törőcsik Marit, mert a beszéd nagyon kifárasztja a művésznőt.

Törőcsik Mariért aggódnak a Nemzet Színészei - írja a Bors.

A lap szerint a veszélyeztetett korban lévő legendák egymást támogatva, a négy fal közül követik a másik sorsát, és ha csak a társaságukkal is, de segítik elviselni a bezártságot.

A tizenkét tagú társaság legidősebb tagjai a 85 éves Bodrogi Gyula és a 84 éves Törőcsik Mari. A háromszoros Kossuth-díjas művésznő egészségi ál­­lapota az utóbbi években egyre rosszabb lett, sokan aggódnak érte.

A vendégszerető színésznő a koronavírus-járvány kitörése óta eltűnt a nyilvánosság elől, visszavonultan vészeli át ezt az időszakot velemi otthonában.

Törőcsik Mari unokája, Járai Máté színész a lapnak elmodta: "Én sem szoktam hívni, mivel már nagyon nehezen érteni, amit beszél, és nem akarom ki­fárasztani. Inkább a nagynéném­nél szoktam érdeklődni a hogyléte felől. Csak ő és az állandóan vele lévő ápolónői, segítői látogathatják a járvány alatt".

A színésznő és egykori férje, Bodrogi Gyula soha nem szakította meg a kapcsolatot.

Bodrogi a lapnak elmondta: minden második nap felhívja "Marikát", aki egyre rosszabbul van, de szerencsére vigyáznak rá, és mindent megtesznek azért, hogy a közelébe se kerüljön a vírus.

Aggódunk miatta, de Marika egy igazi harcos - vélekedett.

Megéltem egy háborút, tudom, milyen bezárva lenni - hangsúlyozta Bodrogi Gyula. Békét és türelmet kívánok a világnak, hiszem, hogy együtt le tudjuk győzni a koronavírust, hiszen ha otthon maradunk, akkor hamarabb elpusztul – vélekedett a színművész.

A Nemzet Színészei közé frissen megválasztott Jordán Tamás a Szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatójaként folyamatosan látogatta korábban Törőcsiket, ám a járványhelyzet miatt most már ő is csak telefonon keresi.

Jordán a lapnak elmondta: kétnaponta felhívja Törőcsik Marit, szerencsére szellemileg friss, jókat szoktak beszélgetni, amíg el nem fárad. "Igyekszünk támogatni abban, amiben tudjuk, és könnyebbé tenni ezt az időszakot, hiszen Marika mindig szereti a vendégeket, de most ugye senki se mehet hozzá" - hívta fel a figyelmet Jordán Tamás.

Amióta itthon vagyok, folyamatosan gondolkodom a következő év­adon igazgatói visszavonulásom előtt,

ugyanis január 31-én lejár a kinevezésem, és nem indulok újra.

Nagy felelőtlenség lenne, nem vagyok az a székéhez görcsösen ragaszkodó igazgató, a következő öt év végén 83 éves lennék, nem tudom, hogy addigra milyen állapotban leszek - tette hozzá Jordán Tamás.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×