eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Oscar-díjak átadási ünnepségére készülnek a Los Angeles-i Hollywood Boulevardnál, a Dolby Színház környékén 2020. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Chris Pizzello/Invision/AP/Invision/Chris Pizzello

Több zenét és pörgőbb műsort ígértek az Oscar-díjátadó gála producerei

Hollywood legfényesebb estéjének producerei több zenés betétet és pörgőbb műsort ígértek a vasárnapi Oscar-gálán.

Stephanie Allain és Lynette Howell Taylor a ceremóniát közvetítő ABC tévécsatorna műsorában avatták be a nézőket a 92. Oscar-díjátadó néhány kulisszatitkába. Mint elmondták, idén több zenés produkció szerepel majd a műsorban, mint az utóbbi években, mások mellett egy Oscar-jelölt számmal Elton John, a gála meghívottjaként a friss Grammy-díjas Billie Eilish és Janelle Monáe is színpadra lép.

Taylor színházi élményt igért a nézőknek. Egyúttal mindkét producer hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés volt számukra a műsor összeállítása, mert úgy vélik, semmi sem fogható az Oscar-gálákhoz.

A producerek szerint jó döntés volt, hogy a ceremóniának második éve nincs házigazdája, mivel ez segített a háromórás show tempójának feszesebb időzítésében. A műsor pergőbbé vált, a reflektorfény inkább a filmekre és az alkotókra irányult, ezért idén is erre az elgondolásra építették a programot - fűzték hozzá.

Törekvésük volt, hogy a műsor tükrözze a sokszínűséget és a befogadást, amely forró téma Hollywoodban, s mint Allain megjegyezte, fontos volt számukra, hogy végül "mindenki úgy érezhesse, hogy helye van a hollywoodi asztalnál".

Bár a legjobb film díjára jelölt filmek egyikét sem nő rendezte és a rendezői Oscar-mezőnyben sem volt női jelölt, Taylor és Allain kiemelték, hogy idén mégis rekordszámú, 64 nő van a jelöltek között.

A vasárnap esti Oscar-gálán 24 kategóriában adják át az amerikai filmakadémia díjait, amelyekről a filmakadémia csaknem 8500 fős tagságának szavazatai döntöttek.

Az elemzők előrejelzései szerint több fő kategóriában a papírforma érvényesülhet: a hollywoodi szaklapok szinte már előre odaadták az aranyozott Oscar-szobrot a színészi kategóriákban Joaquin Phoenixnek (Joker), Renée Zellwegernek (Judy), Laura Dernnek (Házassági történet) és Brad Pittnek (Volt egyszer egy Hollywood).

Még egy biztos befutónak ígérkezik a legjobb nemzetközi film mezőnyből a dél-koreai Élősködők. Bong Dzsun Ho alkotása a ritka filmek közé tartozik, amelyek egyúttal a legjobb film kategóriában is Oscar-jelöltek lettek. Eddig mindössze hat ilyen film volt az Oscar-történetben.

A legtöbb, 11 Oscar-díjra egyébként Todd Phillips Joker című filmje esélyes, mögötte 10-10 jelöléssel áll Martin Scorsese Az ír című maffiaeposza, Sam Mendes 1917 című első világháborús alkotása és Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja.

A ceremónián hagyományosan megemlékeznek az elmúlt évben elhunyt filmes nagyságokról. Idén a legendás filmsztár, a 103 évesen szerdán elhunyt Kirk Douglas örökségét is felidézik, akit életében háromszor jelöltek Oscar-díjra, de végül nem egy alakításáért, hanem pályafutásáért kapta meg a tiszteletbeli Oscar-díjat.

A 92. Oscar-díjátadó gála helyi idő szerint vasárnap délután 5 órakor - közép-európai idő szerint hétfőn hajnali 1 órakor - kezdődik a Los Angeles-i Dolby Színházban. A műsort az ABC élőben közvetíti Észak-Amerikában, és további 225 ország és térség televíziójában is sugározzák. A magyar nézők a Moziverzumon láthatják a vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadó ceremóniát vasárnap éjjel 23.55-től.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×