eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Budapest, 2018. február 14. Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Németh Marika Jászai Mari-díjas operett-énekesnő, színésznő, primadonna, érdemes és kiváló művész munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Elhunyt Felföldi Anikó

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színművésznő 81 éves volt. 1966 óta volt az Operettszínház tagja. Egyik utolsó szerepét kifejezetten neki írták.

Felföldi Anikót a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti - írta a fidelio.hu.

A színművésznő játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház tagja, 1994-től a színház örökös tagja.

Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta, és több nagy sikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Több éven keresztül vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban) szerepében, de fellépett a világ sok más pontján is.

A Magyarok Világszövetségével tíz éven keresztül koncertezett világszerte mint „a magyar kultúra utazó nagykövete”.

2014-ben kifejezetten neki készült az Amerikai komédia egyik karaktere, Mrs. Irene Roe, a „fékezhetetlen életkedvű asszony”.

2018. április 26-án a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában ünnepelték a művésznő 80. születésnapját, amelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében Hegedűs D. Géza díszoklevelet adományozott a részére.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×