INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

felföldi anikó

elhunyt

kultúra

Budapest, 2018. február 14. Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Németh Marika Jászai Mari-díjas operett-énekesnő, színésznő, primadonna, érdemes és kiváló művész munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Elhunyt Felföldi Anikó

Infostart

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színművésznő 81 éves volt. 1966 óta volt az Operettszínház tagja. Egyik utolsó szerepét kifejezetten neki írták.

Felföldi Anikót a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti - írta a fidelio.hu.

A színművésznő játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház tagja, 1994-től a színház örökös tagja.

Operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta, és több nagy sikerű filmben és tévéjátékban szerepelt. Több éven keresztül vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban) szerepében, de fellépett a világ sok más pontján is.

A Magyarok Világszövetségével tíz éven keresztül koncertezett világszerte mint „a magyar kultúra utazó nagykövete”.

2014-ben kifejezetten neki készült az Amerikai komédia egyik karaktere, Mrs. Irene Roe, a „fékezhetetlen életkedvű asszony”.

2018. április 26-án a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában ünnepelték a művésznő 80. születésnapját, amelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében Hegedűs D. Géza díszoklevelet adományozott a részére.

Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018