eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
John Malkovich amerikai színész (k) tárlatvezetést tart a Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című, a Budapest FotóFesztivál nyitó kiállításán a Műcsarnokban 2018. május 22-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

John Malkovich tavasszal Debrecenben mutatja meg zsenialitását – videó

A kétszer is Oscar-díjra jelölt színész Zenekritikus című műsorát március 10-én láthatja a nagyérdemű, Magyarországon kizárólag Debrecenben, számolt be a Cívishír.

Mint az a Debreceni Campus oldalán olvasható, a darab tökéletes egyvelege egy színdarabnak és egy hangversenynek. A legnagyobb zeneszerzők, világhírű zenészek, kritika kaján humorral fűszerezve, aki pedig mindezeket összefűzi és lelket ad nekik: John Malkovich. Schumann azt képzeli, hogy „zeneszerző”, Brahms pedig egy „tehetségtelen fattyú”. Eközben Claude Debussy-t egyszerűen borzalmas hallgatni, legalábbis a Zenekritikus! szerint.

Az eredetileg a Julian Rachlin és barátai Fesztiválra elképzelt program alapján Aleksey Igudesman a mögöttünk lévő évszázadokban néhány, egyébként remek zenemű kapcsán született, leggonoszabb zenei kritikákból gyűjtött össze egy egyveleget. A zenei inzultusok tárházával felvértezett

John Malkovich bújik a gonosz kritikus bőrébe,

mégpedig azzal a meggyőződéssel, hogy Beethoven, Chopin, Prokofjev és társaik egyszerre fárasztóak és örömtelenek. Aleksey Igudesman és más nagyszerű zenészek viszont alig várják, hogy ellentmondjanak, és visszatámadjanak. A zárójelenetben aztán Malkovich kerül a „kínpadra”; a magáról Malkovichról szóló kritikával. Az előadáshoz, mint írják, magyar nyelvű feliratozás is biztosított.

A Zenekritikus írója és ötletadója Aleksey Igudesman, orosz–német származású hegedűművész, zeneszerző, aki maga is zenél a darabban. A darabban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel a műsorban, mint Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofjev, Ysaÿe, Kanchelli, Piazzolla és Igudesman – teszi hozzá a Cívishír.hu.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×