INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

john malkovich

előadás

színház

hangverseny

John Malkovich amerikai színész (k) tárlatvezetést tart a Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című, a Budapest FotóFesztivál nyitó kiállításán a Műcsarnokban 2018. május 22-én.

John Malkovich tavasszal Debrecenben mutatja meg zsenialitását – videó

Infostart

A kétszer is Oscar-díjra jelölt színész Zenekritikus című műsorát március 10-én láthatja a nagyérdemű, Magyarországon kizárólag Debrecenben, számolt be a Cívishír.

Mint az a Debreceni Campus oldalán olvasható, a darab tökéletes egyvelege egy színdarabnak és egy hangversenynek. A legnagyobb zeneszerzők, világhírű zenészek, kritika kaján humorral fűszerezve, aki pedig mindezeket összefűzi és lelket ad nekik: John Malkovich. Schumann azt képzeli, hogy „zeneszerző”, Brahms pedig egy „tehetségtelen fattyú”. Eközben Claude Debussy-t egyszerűen borzalmas hallgatni, legalábbis a Zenekritikus! szerint.

Az eredetileg a Julian Rachlin és barátai Fesztiválra elképzelt program alapján Aleksey Igudesman a mögöttünk lévő évszázadokban néhány, egyébként remek zenemű kapcsán született, leggonoszabb zenei kritikákból gyűjtött össze egy egyveleget. A zenei inzultusok tárházával felvértezett

John Malkovich bújik a gonosz kritikus bőrébe,

mégpedig azzal a meggyőződéssel, hogy Beethoven, Chopin, Prokofjev és társaik egyszerre fárasztóak és örömtelenek. Aleksey Igudesman és más nagyszerű zenészek viszont alig várják, hogy ellentmondjanak, és visszatámadjanak. A zárójelenetben aztán Malkovich kerül a „kínpadra”; a magáról Malkovichról szóló kritikával. Az előadáshoz, mint írják, magyar nyelvű feliratozás is biztosított.

A Zenekritikus írója és ötletadója Aleksey Igudesman, orosz–német származású hegedűművész, zeneszerző, aki maga is zenél a darabban. A darabban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel a műsorban, mint Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofjev, Ysaÿe, Kanchelli, Piazzolla és Igudesman – teszi hozzá a Cívishír.hu.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018