eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Bibliamúzeum - Ráday Gyűjtemény

Az MTA központi könyvtára fogadta be átmenetileg a Ráday Könyvtárat

Csütörtöktől újraindítja kölcsönzési szolgáltatását a Ráday Könyvtár a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában.

A közleményükből kiderül, hogy a Ráday utcai egyházkerületi Székház és kollégium bontási-újraépítési és felújítási munkálatai miatt a teljes könyvtári állományuk a MTA KIK törökbálinti raktárába került.

Olvasószolgálati részlegüket az MTA Arany János utcai központi könyvtára fogadta be. Itt előreláthatólag 2021 végéig működnek, majd visszatelepülnek a megújult Ráday utcai székhelyre.

Fontos tudni, jegyzik meg, hogy az olvasóknak első látogatáskor az MTA KIK könyvtárába kell beiratkozniuk, mert az elkülönített működés nem valósítható meg. (Ez természetesen azt jelenti, hogy az MTA KIK szolgáltatásai, különgyűjteményei is igénybe vehetők és kutathatók.) Ezt követően ugyanott, a Ráday Könyvtár pultjánál elvégezhető a Ráday Könyvtár részéről szükséges adminisztráció. Megjegyzik,

a kitelepített működés ideje alatt a Ráday Könyvtár beiratkozási díjat nem számít fel.

Állományuk online katalógusukban és a MTA KIK könyvtárában felállított cédulakatalógusunkban kereshető. A kölcsönzési kérőlapokat a Ráday Könyvtár pultjánál kell leadni (vagy az olvasószolgálat e-mailcímén előzetesen beküldeni). – Mivel a könyvek a törökbálinti külső raktárból érkeznek be, 1-2 nap elteltével vehetők át a MTA könyvtárában.

Folyóirattáruk állománya nem kérhető ki, mert teljes átrendezést végeznek. A muzeális állományra vonatkozó kutatási kérést (1850 előtt megjelent művek) a gyujtemeny[kukac]rgy.hu címre lehet megküldeni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×