INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

könyvtár

ráday gyűjtemény

mta

Az MTA központi könyvtára fogadta be átmenetileg a Ráday Könyvtárat

Az MTA központi könyvtára fogadta be átmenetileg a Ráday Könyvtárat

Infostart

Csütörtöktől újraindítja kölcsönzési szolgáltatását a Ráday Könyvtár a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjában.

A közleményükből kiderül, hogy a Ráday utcai egyházkerületi Székház és kollégium bontási-újraépítési és felújítási munkálatai miatt a teljes könyvtári állományuk a MTA KIK törökbálinti raktárába került.

Olvasószolgálati részlegüket az MTA Arany János utcai központi könyvtára fogadta be. Itt előreláthatólag 2021 végéig működnek, majd visszatelepülnek a megújult Ráday utcai székhelyre.

Fontos tudni, jegyzik meg, hogy az olvasóknak első látogatáskor az MTA KIK könyvtárába kell beiratkozniuk, mert az elkülönített működés nem valósítható meg. (Ez természetesen azt jelenti, hogy az MTA KIK szolgáltatásai, különgyűjteményei is igénybe vehetők és kutathatók.) Ezt követően ugyanott, a Ráday Könyvtár pultjánál elvégezhető a Ráday Könyvtár részéről szükséges adminisztráció. Megjegyzik,

a kitelepített működés ideje alatt a Ráday Könyvtár beiratkozási díjat nem számít fel.

Állományuk online katalógusukban és a MTA KIK könyvtárában felállított cédulakatalógusunkban kereshető. A kölcsönzési kérőlapokat a Ráday Könyvtár pultjánál kell leadni (vagy az olvasószolgálat e-mailcímén előzetesen beküldeni). – Mivel a könyvek a törökbálinti külső raktárból érkeznek be, 1-2 nap elteltével vehetők át a MTA könyvtárában.

Folyóirattáruk állománya nem kérhető ki, mert teljes átrendezést végeznek. A muzeális állományra vonatkozó kutatási kérést (1850 előtt megjelent művek) a gyujtemeny[kukac]rgy.hu címre lehet megküldeni.

Nyitókép: Bibliamúzeum - Ráday Gyűjtemény
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018