eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az ukrán Lena Dolinszkaja csillárszáma a Fővárosi Nagycirkusz Repülőcirkusz című műsorának próbáján 2019. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újraértelmezett világot teremt a Fővárosi Nagycirkusz nyári előadása

Olasz bohócok, német kutyaidomárok, ukrán csillárakrobatika, magyar zsonglőrtrió, orosz trapézszám és egy modellrepülő attrakció is várja az érdeklődőket a Fővárosi Nagycirkusz nyári produkciójában ("Repülőcirkusz"), ami a pünkösdi hosszú hétvégén is látható. Az előadás rendezője, Kristóf Krisztián Guinness-rekorder magyar artistaművész a Dumbo című film cirkuszi jeleneteinek rendezőjeként is vendégeskedett az InfoRádió Arénájában.

A "Repülőcirkusz" klasszikus cirkuszi előadás abban az értelemben, hogy a tartalma nagyon klasszikus: a humor (bohóc formájában) nagyon nagy szerepet kap, "a legfontosabb eleme egy jó előadásnak" - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában Kristóf Krisztián artistaművész.

Fontos pillér még az akrobatika, illetve az ember-állat kapcsolat, de utóbbi vissza lett szorítva, hiszen egyetlen kutya-ember produkcióra korlátozódik a Fővárosi Nagycirkusz nyári előadásában.

"A metodika, hogy hogyan lettek a produkciók egymásután fésülve, az viszont elég modern.

Elhagytuk a konferálásokat, a számok közti megállást, a nagy harsonázásokat, az ma már annyira lassít, hogy a mai, felgyorsult világban unalmas lesz. Igyekeztem egy olyan struktúrát alkalmazni, amelyben az előadás pörög"

- mondta el Kristóf Krisztián, példaként említve, hogy ma már egy filmnél is sokkal jobban pörögnek a filmkockák, mint korábban, nincs "üresjárat".

Közben viszont maguknak a számoknak lehet lassabb ritmusa: a nyitó számban egy férfi távirányítós repülővel dolgozik, zenei aláfestéssel, fénytechnikával.

"Elég sok a lassú betét is, de a betétek közötti átkötések lettek összeszorítva, hogy a hangulatok folyamatosan változni tudnának anélkül, hogy nyomnánk egy stopot. A jelenetek össze vannak kötve, a néző folyamatos élményt kap."

A kétszer 50 percnek "úgy kell elszállnia, hogy a néző még akarjon többet".

A Kristóf Krisztiánnal készült teljes beszélgetést az InfoRádió Aréna című műsorában, jövő szerdán 18 órától hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×