eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Akár Bécsbe is érdemes kiugrani a négy nap alatt - ezért

Június végéig nézhetik meg Mark Rothko képeit a bécsi Kunsthistorisches Museumban, de bőven akad még látnivaló az osztrák fővárosban, és a hagyományos húsvéti vásárokban is válogathatnak.

Ausztriában elsőként mutatja be átfogó kiállításon Mark Rothko amerikai képzőművész munkásságát a bécsi Kunsthistorisches Museum június végéig. Jasper Sharp kurátor az intézmény honlapjára készített videóban beszélt a tárlat koncepciójáról.

"A bécsi kiállítás Rothko teljes alkotói pályáját áttekinti – egészen a '30-as években készített korai figuratív munkáitól a '40-es évek átmenetén keresztül a legismertebb absztrakt képeiig, melyeket az '50-'60-as években készített."

A világ egyik legdrágább alkotójának csaknem negyven művét a múzeum klasszikus gyűjteményének darabjaival mutatják be – azt vizsgálva, ezek milyen hatást gyakoroltak Rothko festészetére.

A Leopold Múzeum Kokoschka retrospektív kiállítása több mint 250 alkotással tekinti át az osztrák expresszionista alkotó sokszínű életművét - festő, grafikus, író, színházcsináló – ezeket mind-mind felvillantja a tárlat, amely az élete egy szakaszában brit állampolgárként élő művész szülőhazájához fűződő viszonyát is vizsgálja.

Az Albertina Múzeum kiállítássorozattal emlékezik a Liechtensteini Hercegség alapításának 300. évfordulójára.

"A tárlat második része a biedermeierről szól – mondta Laura Ritter kurátor – csaknem száz akvarellt mutatnak be a folyamatosan gyarapodó gyűjteményből.

Bécsben számos hagyományőrző húsvéti vásár várja az érdeklődőket

az ünnepi időszakban – például a schönbrunni kastélynál, amelynek állatkertje már többször elnyerte az Európa legjobb állatkertje címet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×