INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

börtön

büntetés-végrehajtás

film

Itt az első realista film a magyar börtönvilágról - Videó

Itt az első realista film a magyar börtönvilágról - Videó

Infostart

Pénteken bemutatják a Corvin Moziban, a főszereplők a büntetés-végrehajtás személyi állományába tartoznak. A címe: Az igazság védelmében.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy egyedülálló projekt keretében, a börtöntörténelemben első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy

a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

A parancsnokság nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait.

A saját gyártású, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába.

A történetben olyan valós eseményeket dolgoznak fel, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak.

A film ősbamutatóját november 23-án, pénteken tartják (Corvin Mozi, 10 óra). A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai, akik részt vesznek a vetítést követő pódiumbeszélgetésen, ami élőben követhető a bv-szervezet Instagram-oldalán.

Nyitókép: ismeretlen
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018