eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: ismeretlen

Itt az első realista film a magyar börtönvilágról - Videó

Pénteken bemutatják a Corvin Moziban, a főszereplők a büntetés-végrehajtás személyi állományába tartoznak. A címe: Az igazság védelmében.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy egyedülálló projekt keretében, a börtöntörténelemben első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy

a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

A parancsnokság nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait.

A saját gyártású, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába.

A történetben olyan valós eseményeket dolgoznak fel, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak.

A film ősbamutatóját november 23-án, pénteken tartják (Corvin Mozi, 10 óra). A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai, akik részt vesznek a vetítést követő pódiumbeszélgetésen, ami élőben követhető a bv-szervezet Instagram-oldalán.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×