eur:
394.01
usd:
369.97
bux:
65614.7
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Átadták a MOME műterem- és médiaházát

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív nyílt napot tartott ma, itt adták át a fejlesztés alatt álló Zugligeti úti campus újonnan elkészült Műterem- és Médiaházát. A campus-fejlesztésről, a 19 millárd forintos beruházásról Fürjes Balázst, a budapesti nagyberuházások kormánybiztosát kérdeztük.

A diákok hamarosan használatba vehetik az ötszintes, több mint 4000 négyzetméteres Műterem- és Médiaház több tucat műtermét.

"A kreatív- és dizánjipari beruházás harmincezer négyzetmétert érint - épül új oktatási épület és elkészült a Műterem- és Médiaház. Ez utóbbiban a hagyományos technológiákkal - üveggel, fával, fémmel és kerámiával - tudnak dolgozni a hallgatók, illetve a digitális technika központja is ez lett, hiszen olyan film- és hangstúdiók, fotóműhelyek jöttek létre, amelyek Magyarországon eddig még nem voltak. Ezek révén új képzések is indulhatnak az egyetemen" - fejtette ki Fürjes Balázs.

Mivel az egyetemen alkalmazott tervezés zajlik,

komoly partnerségben vannak több, világpiacon szereplő megrendelővel,

így például a GE-vel, a Mercedessel, az Electrolux-szal vagy a magyar Rábával. Számukra termékeket fejlesztenek, közös tervezőmunkákat végeznek - e tevékenységet segíti majd a mostani nagyberuházás során elkészülő újabb épületblokk, a fejlesztési-kutatási innovációs központ - mondta a budapesti nagyberuházások kormánybiztosa.

Az egyetem több része is nyilvános lesz, így

a modern, dizájniparra koncentráló könyvtár, valamint a 15 ezer négyzetméteres közpark is nyitva áll a látogatók előtt.

A beruházásról 2014-ben döntöttek, a 19 milliárd forintos beruházás három év alatt fejeződik be, remélhetőleg 2019 év elején birtokba vehetik a campust az egyetemisták.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: a beruházás a világ élvonalába, a technológiai színvonal csúcsára helyezi az intézményt, és ezáltal az itt végzett hallgatókat is.

Ütemezés

Fülöp József rektor a bejáráson elmondta: a beruházás első ütemeként a műhelyház már tavaly elkészült, mostantól pedig a szintén Csomay Zsófia és Németh Tamás által tervezett média- és műteremházat is birtokba vehetik a hallgatók.

Szintén megújult a Gondűző villa, a projekt további ütemeiben pedig a 3h Építésziroda tervei alapján megvalósul a jövőben a mesterképzésnek otthont adó főépület rekonstrukciója, valamint felépülnek az alapképzést szolgáló MOME Base, az új főbejáratként és közösségi térként működő MOME Ground, valamint a kutató- és tudásközpont (MOME Up) új épületei, továbbá elkészül a parkrekonstrukció is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×