eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin

Tömény filmekkel együtt debütál A szabadság ötven árnyalata

A héten érkezik egy négy Oscarra-jelölt ígéretes alkotás, egy német animációs film és a 18-as karikával ellátott A szürke ötven árnyalata-trilógia harmadik része.

A legjobb film mellett a legjobb férfi főszereplő, a legjobb adaptált forgatókönyv valamit legjobb betétdal kategóriában is Oscarra jelölték Luca Guadagnino Szólíts a neveden című filmjét. A film a '80-as évek Olaszországában játszódó felnövéstörténet, amely a kritikák szerint lenyűgözően szépen – és soha nem szépelgően – mesél egy fiú és egy fiatal férfi közt kibontakozó szerelemről, szellemi vonzódásról miközben korántsem egyszerűsíti a történetet egy homoszexualitásról szóló mozivá.

A cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójában mutatkozott be a Teheráni tabuk című német-osztrák animációs film. Ali Soozandeh a jeruzsálemi filmfesztiválon Fipresci-díjat nyert élőszereplőket mintázó, érzékeny, rendkívüli finomsággal kidolgozott animációja négy Iránban élő fiatal történetén keresztül mutatja be, mit jelent az útkeresés az iszlamista társadalom által szabott keretek között.

A héten érkezik a mozikba A szürke ötven árnyalata-trilógia harmadik része, ami A szabadság ötven árnyalata néven fut. Úgy tűnik, a kritikusoknak még mindig nem sikerült megfejteniük, miért rajonganak olyan sokan az E.L. James erotikus álpornográf regényéből készült giccsesen romantikus adaptációkért, ám úgy tűnik, a közönség egy része továbbra is rajong a 18-as karikával ellátott moziért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×