INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Karácsonyi filmek dömpingje – heti mozibemutatók

Infostart / InfoRádió
Több családi film, köztük a britek bájos mackójáról szóló újabb Paddington epizód érkezik a héten a mozikba.

Már november közepén elindult a karácsonyi filmek dömpingje a mozikban, a héten egy norvég alkotást mutatnak be Mikulást karácsonyra címmel. A történet szerint a főszereplő családapa gyermekei örömére minden évben Mikulás-jelmezt ölt, ám ezúttal találkozik az igazi Télapóval is, és megbeszélik, helyet cserélnek, hogy bebizonyítsák a kételkedő családtagoknak, hogy a Mikulás igenis létezik.

A héten érkezik a magyar mozikba a Michael Bond teremtette marmalade-rajongó mackó, Paddington újabb kalandjaival. Ebbe az epizódba az ördögi Nicole Kidman helyett egy sokkal szerethetőbb bajkeverő karaktert találtak, a kiöregedett, mellőzött színészt játszó Hugh Grantet, akinek a pénzszerző stiklije miatt Paddington kerül börtönbe. A kritikák szerint, aki szerette az első részt, az most sem fog csalódni.

Már a Harmadnaposok című ausztrál mozi első része sem titkolta, hogy a Másnaposok sikerét meglovagolva készített egy nagyon hasonló legénybúcsús vígjátékot. A kritikák szerint az első rész is csak félresikerült kamaszos poénokból állt, és most itt a folytatás. A történet szerint a barátoknak haza kell szállítaniuk a balesetben elhunyt vőlegény holttestét az ausztráliai legénybúcsú helyszínéről, ám a gépük kényszerleszállást hajt végre a sivatagban. A film egyelőre az IMDB-n is igen rosszul áll, az értékelése még az 5 pontot sem éri el.

Az olasz filmfesztiválon néhány hete már láthatták Nanni Moretti filmjét, az Anyám moziját. A történet egy új alkotásán dolgozó rendezőnőről mesél, miközben egy olykor elviselhetetlen, excetrikus amerikai színészt igyekszik a forgatásokon kordában tartani, meg kell küzdenie beteg édesanyja elvesztésével is.

A héten mutatják be a Kutyák című bolgár-francia-román thrillert, amely egy Isten háta mögötti Keresztapa-történet, ahol a főszereplőnek a nagyapjáról örökölt föld megszerzéséhez meg kell küzdenie a vidéki bűnbandával, amelyet – mint kiderült – korábban a nagyapja vezetett.


A címlapról ajánljuk