eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Provence Villányba költözik

Provence Villányba költözik

Idén igazi provence-i hangulattal várja a finom borok és különleges koncertélmények híveit június 9-én és 10-én a VI. Gere Jazz Fesztivál. A villányi dűnék különleges hangulatot kölcsönöznek a kerti koncerteknek, amelyeken idén is kiváló zenészek - köztük - Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Sena, Snétberger Ferenc és a Nouvelle Vague muzsikál.

Idén is új, ezúttal hamisítatlan provence-i hangulattal várják a finom borok és különleges koncertélmények híveit a VI. Gere Jazz Fesztiválra.

„2004-ben fogalmazódott meg a fejünkben, hogy érdemes lenne Villányban jazzfesztivált rendezni. Egy kaliforniai tanulmányúton egy borászat kertjében láttunk hasonló rendezvényt, ami elvarázsolt, fantasztikus élmény volt. A megvalósításra kicsit várni kellett, az első fesztivált 2012-ben rendeztük” - mondta Gere Attila pincészetének ügyvezető igazgatója.

A provence-i hangulatot több párhuzam is indokolta: Villány Magyarország legdélibb borvidéke, egy kicsit mediterrán típusú borvidék, és a borok stílusa is hasonló – fejtette ki Gere Andrea. A provence-i tematika a gasztronómiában is tükröződik majd, és abban is, hogy

a fő fellépő a francia Nouvelle Vague lesz.

Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége egy ideig elhivatott borászként is tevékenykedett, így „műértőként” nagy örömmel fogadta el a Gere Birtok felkérését.

A koncertfolyamot a mára Európa-szerte jegyzett Harcsa Veronika indítja állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitár-kíséretével. Megszámlálhatatlan közös koncertjük eredője az a magas fokú egymásra hangoltság, mely koncertről koncertre mindig újat mondó zenei párbeszédükben érzékelhető. A duó koncertje után a pénteki nap programját a hazai jazz másik megkerülhetetlen dívája, a popzenében is minőségit alkotó Váczi Eszter és zenekara folytatja.

A táncolni vágyók idén sem csalódnak majd. A péntek esti hangulatfelelős a méltán népszerű Irie Maffia frontembere, a ghánai–magyar rapdíva, Sena lesz, aki ezen az estén saját formációjával lép színpadra. Kísérői a hazai jazz- és popszcéna ismert egyéniségei, élükön a Hammond-orgona nagykövetével, Premecz Mátyással. A Shakespeare-szonett-feldolgozásaival is nagy sikert arató Sena ezzel a felállással hozza igazán önmagát, megmutatva egyéniségét és azt az őserőt, mely leginkább sajátja.

A fesztivál második napján, szombaton a sort a Manouche swinget a pop zenével briliánsan ötvöző Pankastic! Nyitja, majd egy világklasszisokból álló formáció veszi át a stafétát: a Kossuth- és Liszt-díjjal is elismert gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×