eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Itt az új Beatles-film - Nézzen bele!

Liverpoolban tartják Ron Howard új Beatles-filmjének premierjét.

Liverpoolban rendezik meg Ron Howard Oscar-díjas rendező új Beatles-filmjének premierjét szeptember 15-én.

A The Beatles: Eight Days a Week című produkció az első jóváhagyott egészestés dokumentumfilm, amely az együttes 1970-ben történt feloszlása után készült. Howard a banda koncertfellépésein keresztül mutatja be a Beatles történetét a kis klubokban kezdett zenéléstől a stadionokat megtöltő világkörüli turnéikig.

Joe Anderson, Liverpool polgármestere csütörtökön jelentette be, hogy a film szeptember 15-én debütál a városban, ahonnan az együttes 1960-ban elindult. A produkciót még aznap Londonban is bemutatják.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a Beatles tagjai "a város leghíresebb fiai", akiknek kedvéért évente százezrek zarándokolnak el Liverpoolba. A helyi statisztikák szerint a Beatles-hagyaték évente 80 millió fontos bevételt jelent a városnak, és több mint 2000 munkahelyet biztosít.

A dokumentumfilmben korábban fel nem használt archív felvételek is szerepelnek a Beatles fellépéseiről, továbbá interjúk, valamint az együttes két, még életben lévő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr is megszólal.

A John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr alkotta Beatles minden idők egyik legsikeresebb rockegyüttese volt, a közös turnézást éppen ötven éve, 1966 augusztusában hagyták abba.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×