eur:
390.54
usd:
364.97
bux:
68211.51
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hétvégén bor, étel és zene Etyeken

Csík János és barátai, a Cimbaliband és a Meszecsinka zenekarok is fellépnek a hétvégén az Etyeki Szüreti Pikniken. Lesz sonka, sajt, szőlő fagylalt és az etyeki borok mellett vendég borászatok kínálatát is meglehet majd kóstolni.

Az Etyeki Pikniken szeptember 3-án és 4-én 25 pincében, 40 borász várja a vendégeket.

„Nemcsak etyeki borászok, hanem vendégborászok is elérhetőek lesznek, mint Tokajból Ács Karcsi vagy az Erdélyben székelő Balla Birtok. Az itteniek közül ott lesz Orosz Gyula családi pincészete vagy a balatoni Szatmári Pincészet. Nemcsak borok lesznek, hanem finom ételek is, az etyeki Sonkamestert, Sajtútállomást már nem kell bemutatni, ott lesz a szörpös és etyeki szőlőből készült fagylaltot is lehet majd fogyasztani a Rezeda teraszon” - mondta Rókusfalvy Pál.

A sok boros program közül a főszervező a Pohárral a kézben című, óránként induló pincetúrára hívta fel a figyelmet, amellyel megtekinthető, mi történik a pincékben szüretkor.

„Piknik Borkollégiumot is tartanak, ami egy több mint száz főnek szóló, ingyenes borkóstoló, szakemberek mutatják meg, hogyan kell kóstolni, milyenek a feltételei” - hangsúlyozta Rókusfalvy Pál.

A borász elmondta, az Etyeki Pikniken kulturális és családi programokkal is várják az érdeklődőket.

„Az Újhegyen lévő Gasztrosétányon első helyszínként érdemes megnézni a Piknik Ligetet, ahol népi játszótér lesz pónilovaglással, játékokkal, a zenés programok közül kiemelkedik szombaton a Csík János és barátai, vasárnap pedig a Cimbaliband és a Meszecsinka, de sok helyszínen, sok pincénél sok érdekes program várja a látogatókat. Arra készültünk, hogy a borok mellett ne csak ételek, hanem zenés, színházi bemutatók is legyenek, érdemes kijönni” - invitált Rókusfalvy Pál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×