eur:
389.24
usd:
362.18
bux:
68560.82
2024. május 8. szerda Mihály

Özönlenek az álláskeresők a Jaguárhoz

Már eddig több mint 43 ezer érdeklődő jelentkezett a Jaguar Land Rover 2018-ban megnyíló új szlovákiai gyárában létrejövő mintegy 2800 munkahely betöltésére - jelentette a szlovák Munka, szociális és családügyi központ (ÚPSVR) adataira hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség

A brit autómárka Nyitrán építendő gyáráról szóló beruházási szerződést tavaly decemberben Pozsonyban írták alá a szlovák kormány és a 2008-tól az indiai Tata Group tulajdonában lévő cég képviselői. A nyitrai üzem - amely már a negyedik Szlovákiában működő autógyár lesz - a tervek szerint 2018-ban kezdi meg a gyártást, a beruházásnak köszönhetően 2800 új munkahely létesül.

Az autógyárban létrejövő új munkahelyek iránt érdeklődők tavaly év vége óta regisztrálhatnak, a regisztrációs íveket eddig 43 653-an töltötték ki. Ez a szám több mint tizenötszöröse a betölthető új munkahelyek számának és egyidejűleg arra is utal, hogy az üzemnek vélhetően nem kell szembenéznie a némely elemzők által korábban jelzett munkaerőhiánnyal. A Jaguar Land Rover a jövő évben kezdi el leendő alkalmazottai kiválogatását nyitrai üzemébe, az ott állást keresők száma addig várhatóan még tovább nő majd.

Az 1,1 milliárd fontos beruházásból megépülő nyitrai üzem gyártószalagjairól a tervek szerint már 2018-ban 150 ezer gépkocsi gördül majd le. Egy ilyen gyártási eredmény mellett a Szlovákiában készülő gépkocsik száma jelentősen túllépheti a jelenleg a gyártáskapacitás határának tartott évi egymilliót, amelyet a jelenleg működő három autógyár - a pozsonyi VW, a nagyszombati PSA és a zsolnai Kia - már tavaly elért.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×