eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Wellhello beletenyerelt egy dögös filmbe

A Wellhello beletenyerelt egy dögös filmbe

Félidejénél tart a Wellhello együttes dalai által ihletett zenés játékfilm forgatása. A Fluor Tomi és Diaz, valamint fiatal színészek és filmesek közreműködésével készülő alkotást várhatóan október végén mutatják be – mondta az InfoRádiónak a #Sohavégetnemérős című film producere, Lévai Balázs.

„Két nagy gyerekem van: a lányom 20 éves, a fiam 18. Nyilván így is szivárognak be zenék a lakásba, illetve én magam is sok fesztiválra járok. Ott láttam tavaly nyáron, hogy egy alig fél éve létező zenekar 20 ezer embert gyűjtött a színpad elé egy este 6 órai fellépésnél, amire korábban nem láttam még példát” - mesélte a film producere.

„Elkezdtem egy kicsit utánanézni, hogy ki is ez a két srác. Azt láttam, hogy egy nagyon erős hangulatba, életérzésbe tenyereltek bele. Akkor kezdtem el gondolkozni azon, hogy a Wellhelloval és az egész Wellhello-jelenséggel kellene valamit kezdeni. Megkerestem őket, és elkezdtünk beszélgetni” -folytatta Lévai Balázs.

A film története hat dal köré épül, és a játékfilm és a koncertfilm közötti egyfajta átmenet lesz.

„Nagyon sokat gondolkoztunk és dolgoztunk azon, hogy mi lenne ennek a filmnek a megfelelő kerete, formája. Azt már tudtuk az elején, hogy nem akarunk dokumentumfilmet csinálni; nem áll Fluor Tomi és Diaz mögött olyan életmű, hogy azt lehetne mondani, hogy azt egy komolykodó dokumentumfilmben megörökítsük. Nem akartunk koncertfilmet sem. Szép lassan kialakult, hogy van itt egy generáció, amelynek viszonylag homogének az élményei, elég erős dolgok kötik össze őket, ugyanakkor nem nagyon született még erről a generációról vagy az őket foglalkoztató dolgokról film” - mondta a producer.

„Elkezdtük megnézni a Wellhello dalszövegeit, és az derült ki, hogy Fluor Tomi iszonyatosan jól elkapta ennek a generációnak a hangulatvilágát, érzésvilágát, az őket foglalkoztató dolgokat. Nagyon pici képeket villant fel, amely mindenki számára ismerős. Innen jött az ötlet végül, hogy csinálunk egy olyan filmet, amelyben van hat kis történet” - idézte fel Lévai Balázs.

Elmesélte, hogy mind a hat történetet egy-egy Wellhello-dal inspirálta.

„Tulajdonképp ami abban a dalban felvillan szöveg szintjén, azokra írtunk egy-egy sztorit. Ebben persze a zene nagyon intenzíven jelen van, de ezek a zenekartól teljesen független történetek” - tette hozzá.

„Nagyon sok fiatal színész játszik a filmben, sokakat szerintem itt láthat először a közönség. Olyan stábot igyekeztem összegyűjteni, amely abszolút ugyanez a korosztály, ugyanez a korosztály írta ezt a filmet, játszik benne, zenél, ebből a korosztályból került ki az operatőr, illetve a rendező – alapvetően ők formálták olyanná, amilyen lett” - mondta a #Sohavégetnemérős című film producere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×