eur:
393.45
usd:
367.72
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
„Aki egyszer hangszert vett a kezébe, nem fog fegyvert fogni”

„Aki egyszer hangszert vett a kezébe, nem fog fegyvert fogni”

Zenei esélyteremtő programja fennmaradásáért szervez adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Szimfónia Program hangszert, reményt és esélyt ad a legszegényebb családok gyermekeinek. A módszer nem tehetségeket keres, hanem a legelesettebbeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon az iskolai teljesítményük - összegezte a szolgálat alelnöke. Minden tízezer forint egy újabb gyermek számára teremt lehetőséget, hogy tovább tanulhasson.

„Bármilyen program jó az esélyteremtésre, amiben hisz az az ember, aki csinálja. Ez a sikerterápia egyfajta eszköze. Nincs olyan gyerek, aki valamiben ne lenne sikeres, tehetséges” - vallja Vecsei Miklós.

„Amikor ezeken a területeken beszélünk tehetséggondozásról, akkor nem arról van szó, hogy a kiemelkedő tehetségeket gondoznánk, hanem mindenkinek a tehetségét gondozzuk. Ebben a zene kiemelkedő szerephez juthat, ha van rá lehetőség, ember és pénz” - fogalmazott.

„Összesen már több mint ezer gyerek kapcsolódott be a programba. Három évvel ezelőtt Kupper András keresett meg a Szimfónia Alapítvány képviseletében, és megkérdezte, hogy azt a tudást, amit a terepen szereztünk, be tudnánk-e tenni egy zenei programba” - emlékezett vissza a kezdetekre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

„Nagyon egyszerű a Szimfónia Program alapja. A mondat, amit a venezuelai program alapítója mondott, és amely engem megfogott, úgy hangzik: Aki egyszer hangszert vett a kezébe, az nem fog fegyvert fogni” - idézte.

Hozzátette: „Nyilván azokon a területeken, ahol mi dolgozunk, a siker mértékegysége teljesen más, mint a társadalom más rétegeiben, vagy akár a gazdaságban. De azt hiszem, hogy ha bárki csak egy pillantást vet azokra a gyerekekre, akik velünk zenélnek, és ha előtt is látta őket, nem kell neki magyarázni. Csillogó szemeket látunk – aki telepi körülmények között jár, az pontosan tudja, hogy ez mekkora érték.”

„Aki egyszer hangszert vett a kezébe, nem fog fegyvert fogni”

„Ahhoz pedig, hogy ezek a gyerekek sikeresek legyenek – vagyis a sikerterápia teljesüljön – elég egy kinyomtatott oklevél vagy egy levél, amelyet fellépés után küld valaki. Nagyon egyszerű eszközökkel dolgozunk a hátterében, aminek köszönhetően úgy érezhetik, hogy valóban sikeresek, és ők is tudnak valamit jobban, mint a világ” - véli Vecsei Miklós.

„Ezért nagy öröm, ha valahol fel tudunk lépni. Mert amikor a fellépés után hazatérnek a gyerekek a falujukba vagy a telepre, és a helyi újság megírja, hogy sikeresen felléptek, akkor egy olyan világba kerülnek, ahol sohasem jártak még, és nem is lenne egyébként esélyük, hogy bemutatkozzanak” - fogalmazott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Gyűjtés a Szimfónia program folytatására 

A Szimfónia Program folytatásához kéri az emberek segítségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A korábban pályázati pénzből működtetett program forrásai kimerültek, a folytatás költségeit adományokból fedezi a Szeretetszolgálat. Egy gyermek további tanításához 10 ezer forintra van szükség.

Segíteni közvetlen átutalással, online adományozással, vagy a 1350-es adományvonal hívásával lehet. 

Számlaszám: Magyar Máltai Szeretetszolgálat (OTP Bank) 11784009-20202022 Köszönjük! Egyszerű online adományozás és további részletek a http://szimfonia.maltai.hu/ oldalon. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal támogatja a programot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×