eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szexi nő, remix, vonó - Magyar költőnek ettől jó!

Megünnepeltük idén is a magyar költészet napját, de vajon hányan olvastak verset április 11-én, az iskolásokat nem számítva? Aki lusta olvasni, annak ott a világháló legnagyobb csatornája, ahol már amerikai sztárok is népszerűsítik a magyar költőket. Kérdés, milyen eredménnyel?

A nézettség, a kattintás nagy úr, így nem tiszteletlenség talán összekötni a versek netes élvezetét a látogatottsági mutatók böngészésével. A költészet napján belenéztünk a YouTube forgatagába, miként is boldogulnak ott a legismertebb magyar költők.

Csatangolva a YouTube kínálatában, hamar feltűnik, hogy a versek látogatottságát két segítő emelheti magasra: egy amerikai filmsztár, vagy egy jó magyar zene. A magyar költészet tiszteletére megszondáztuk a csatornát, és az alkalomhoz illően József Attila Születésnapomra című versénél találtuk a legnagyobb nézettségi számot.

A Csík zenekar feldolgozását 1,4 millióan látták/hallották a YouTub-nak köszönhetően. Ennyi kattintással a fasorban sem lennénk a popsztárok százmilliós látogatottsága mögött, de próbáljunk örülni ennek is...

Az utóbbi időben egyre több a szinkronszínészes, amerikai sztáros versremix, amelyek szintén igen sikeresek, köszönhetően Boldizsár Péternek. Ebben a kategóriában a Nagy László - Gáti Osztár - Sylvester Stallone trió vezet:

Kosztolányi Dezső, Básti Juli és Sharon Stone egymásratalálása is jól hasít, bár a Stallone-csapathoz képest szerényebben.

A segédeszközök nélküli versenyszámot, az Elemi ösztön - Kosztolányi kombót is megelőzve, egy igazi klasszikus, A walesi bárdok nyeri, köszönhetően Sinkovits Imrének.

A további "sorrend":

Latinovits Zoltán/AdyEndre: Őrizem a szemed

Latinovits Zoltán/József Attila: Eszmélet

Latinovits Zoltán/Radnóti Miklós: Nem tudhatom

Latinovits Zoltántól is hallhatjuk Kosztolányi Dezső híres versét: Akarsz-e játszani:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×