eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Michael Flatley visszavonulását tervezi

Michael Flatley, aki világszerte megszerettette a kelta táncokat, a visszavonulását tervezi: télen debütál a Broadwayn, majd szögre akasztja tánccipőit.

Flatley Lord of the Dance: Dangerous Games című előadását a New York-i Lyric Theatre tűzi műsorra. Ez a fellépés hiányzott még a művész "bakancslistájáról", mielőtt táncosként visszavonulna.

Flatley elárulta, a lábai és a háta is megsínylette táncos múltját, ezért döntött úgy, hogy befejezi. Másfelől több időt akar szentelni fiatal feleségének és nyolcéves kisfiának is - jegyezte meg.

Az 57 esztendős előadóművész egy sor szakmai álmot írt fel magának, amelyeket még meg akart valósítani: vissza akart térni a londoni Wembley Arénába, fellépni a Palladiumban és bemutatkozni a Broadwayn.

"Ez az utolsó álmom. Még sohasem táncoltam a Broadwayn, szerettem volna fellépni a világ legnagyszerűbb helyén" - jelentette ki.

Flatley műsora november 7-től nyolc hétig tekinthető meg a színházban.

A művész Chicagóban született ír-amerikai családban. A Riverdance című előadás társkoreográfusaként szerzett magának hírnevet. A hétperces műsort 1994-ben láthatta a közönség az Eurovíziós Dalverseny szünetében. Jean Butler táncossal egészestés produkcióvá bővítette az előadást, amelyet először 1995-ben a dublini Point Színházban mutattak be. Flatley a kelta táncot felidéző program után saját show-kat készített, megszületett a Feet of Flames és a Celtic Tiger című előadás. A Lord of the Dance című műsora 1996-ban debütált, majd világszerte 60 országban több mint 60 millió néző láthatta.

Legutóbbi, Dangerous Games alcímet viselő munkája megfordult már a London Palladiumban, a West End Dominion Színházában és októberben a Playhouse Színházban adják elő. Az előadás partitúráját Gerard Fahy írta, a látványos produkcióban táncoló robotok, akrobaták és utcai táncosok is megjelennek.

"Kezdő koromban a táncosok a háttérben mozogtak. Ezen akartam változtatni. Az volt az álmom, hogy a tánc kapja a főszerepet világszerte. Arról álmodtam, hogy felvehetjük a versenyt a híres rockbandákkal és a nagy arénákban léphetünk fel" - mesélte.

Flatley elmondta: most az olyan fiatal táncosoknak akarja átadni a fáklyát, mint James Keegan, Fergal Keaney és Morgan Comer. "Részemről a megtiszteltetés, hogy elvihetem őket a Broadwayre" - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×