eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Aj Vej-Vej aranyozott állatfejszobrait árverezik el Londonban

Aj Vej-vej világhírű ellenzéki kínai képzőművész, építész, emberi jogi aktivista úgynevezett zodiákus szobraiból tartanak árverést csütörtökön Londonban. Az aranyozott állatfejek eladásából egymilliárd forint körüli bevételt remélnek.

A szobrokat azok az állatfejek ihlették, amelyek valaha a kínai császárok pekingi nyári palotájának egyik szökőkútját díszítették. A palotát 1860-ban brit és francia csapatok dúlták fel, a 12 állatövi szimbólumból csak hét maradt fenn, és Aj Vej-vejnek eltökélt szándéka, hogy egy napon újra teljessé teszi a kollekciót.

A Circle of Animals/Zodiac Heads elnevezésű aranyozott szoborcsoportot hétfőtől tekintheti meg a nagyközönség, csütörtöki elárverezésüktől 2-3 millió font (826 millió-1,024 milliárd forint) körüli bevételt vár a Phillips aukciósház.

Ugyanezen szoborcsoport egy nagyobb méretű változata jelenleg világkörüli turnén látható.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×