eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

20 éve végzett magával a legenda

Újból megvizsgálták a nyomozók Kurt Cobain, a Nirvana egykori frontembere húsz évvel ezelőtti halálának körülményeit, de nem leltek új információra, amely megváltoztatta volna az eddigi eredményeket.

"Öngyilkosság volt. Ez egy lezárt eset" - idézi Mike Ciesynski nyomozót a seattle-i rendőrség internetes oldala.

A mai napig nem hiszi el sok rajongó, hogy egykori példaképük öngyilkos lett, az interneten vad, gyilkosságról szóló elméletek keringenek. "Az emberek néha elhiszik, amit olvasnak - a téves tájékoztatásokat, az összeesküvés-elméleteket. Ezek teljességgel valótlanok" - mondta el az illetékes nyomozó.

A Nirvana énekese 1994. április 5-én Seattle-ben lévő házában ölte meg magát egy sörétes puskával, előtte nagy adag heroinnal lőtte be magát. A 27 éves Cobain testét április 8-án találták meg. Még ugyanabban az évben a zenész egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, akkor nagy mennyiségű altatót vett be.

Az ügy felülvizsgálata során néhány elő nem hívott filmtekercset találtak az nyomozati anyagok között, ezeken drogozáshoz való kellékek, például kanál és tű láthatóak. A hatóságok két fotót nyilvánosságra hoztak.

A rendőrség azért vette elő újra Kurt Cobain halálának ügyét, hogy a jövő hónapban esedékes évforduló kapcsán esetleg felmerülő kérdésekre választ tudjon adni - mondta el a nyomozó, hozzátéve, hogy a végkövetkeztetés nem változott.

Cobain rajongói is készülnek idoljuk halálának 20. évfordulójára: 700 ezer dollárt (mintegy 158 millió forintot) akartak gyűjteni, hogy múzeummá alakítsák azt a házat, amelyben a zenész a gyermekkorát töltötte. A februárban indított kezdeményezés révén azonban csütörtök estig csupán 250 dollár (56 ezer forint) gyűlt össze, összesen hét adományozótól.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×