eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hallgatás és elhallgattatás a Tokaji Írótáborban

A hallgatás és elhallgattatás évei a magyar irodalomban alcímmel az 1960-as és 80-as évek eseményeit dolgozzák fel és értékelik a 2013-as Tokaji Írótábor résztvevői.

Augusztus 14. és 16. között csaknem 300 írót vár a Tokaji Írótábor. Szentmártoni Jánost, a Magyar Írószövetség és a Tokaji Írótábor kuratóriumának elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy az előző év tematikáját folytatják, és idén a hatvanas évek közepétől a nyolcvanas évek közepéig tekintik át az irodalom eseményeit, amelyet majd 2014-ben fejeznek be.

A tábor célja a határon túli és anyaországi kulturális költőműhelyek küzdelmének bemutatása, illetve olyan részletkérdéseket is érintenek, mint a könyvtári selejtezés, betiltott folyóiratok vagy a József Attila Kör.

A táborra július 13-ig lehet jelentkezni a Tokaji Írótábor honlapján keresztül. A három napos eseményen körülbelül 40 előadó részvételére számítanak, és a kuratórium elnöke szerint tartják az előző én színvonalat és szakmaiságát.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×