eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jelentős művek maradtak a Sotheby's nyakán Londonban

Jelentős művek, többek közt Joan Miró egy alkotása maradt a Sotheby's nyakán az aukciósház impresszionista és modern alkotásokból Londonban rendezett árverését követően.

A Sotheby's számára külön bosszúságot jelenthet, hogy a rivális Christie's rekordok sorát könyvelhette el hasonló tárgyú licitjén.

A Sotheby's 7-10 millió fontot remélt a katalán festő Peinture című alkotásáért, amely végül nem lelt gazdára szerdán. A Christie's kedden a művész esetében rekordot jelentő összegért, 16,8 millió fontért adta el Miró egy másik képét.

Nem talált vevőre Gustav Klimt nemrég újra felfedezett tájképe, a Seeufer mit Birken című. Ezt a remekművet 1901-ben festette az osztrák művész, és azóta alig tették közszemlére. A Sotheby's 6-8 millió fontra taksálta a festményt, amely az árverést követően végül magántranzakció keretében mégis új tulajdonoshoz került 5,6 millió fontért.

Az aukción Claude Monet egy - a nagyközönség számára mindeddig ismeretlen - festménye, a L'Entree de Giverny en Hiver érte el a legmagasabb leütési árat, 8,2 millió fontot. Ennél alacsonyabb áron, 7,3 millióért kelt el Ernst Ludwig Kirchner egyik alkotása.

Az árverés 78,9 millió font összbevétellel zárult, ez alatta maradt a várt 79-113,3 milliónak.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×