eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Káel Csaba: Külföldön nagyon jó híre van a Művészetek Palotájának

A nagy előadóművészek között nagyon jó híre van a Művészetek Palotájának, ezáltal nemcsak nemzetközi sztárokat lehet Budapestre csábítani, de magyar produkciók is eljuthatnak külföldre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Művészetek Palotája vezérigazgatója. Káel Csaba beszélt arról is, hogy a jegyárak nemzetközi szinten alacsonynak számítanak.

A nagy együttesek és előadóművészek körében már jó híre van a Művészetek Palotájának. A következő lépés az, hogy kihasználjuk ezt a hírnevet, és minél több külföldi látogatót csalogassunk ide a programokkal - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az intézet vezérigazgatója, aki hozzátette: cél az is, hogy magyar művészek kerüljenek ki külföldre, és közös produkciók valósuljanak meg a társintézményekkel. Ennek a koprodukciónak a lényege, hogy az előállítási költségek megoszlanak, és a magyar művészeknek külföldi fellépési lehetőségeik is adottak lennének.

Ma már rangot jelent, hogy valaki fellép a Műpában - hangsúlyozta Káel Csaba, aki kiemelte: amíg nem létezett a létesítmény, komoly együttesek nem tudtak fellépni Budapesten, mert olyan helyet kellett volna választaniuk, amelyek akusztikailag nem méltóak az előadásokhoz. A Művészetek Palotájában a Bartók Béla Nemzeti hangversenytermét a világ tíz legjobb akusztikájú terme között tartják számon, ez pedig sokakat vonz.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Művészetek Palotájában a jegyárak nemzetközi szinten alacsonynak számítanak. Az itthon magasabb kategóriájú 50 eurós jegyre egy német azt kérdi, hogy egy ilyen jó nevű előadó miért csak ennyibe kerül - mivel ő ahhoz van szokva, hogy 100 euró alatt nem kap jegyet.

Különböző technikákkal kell a jegyárkompenzációt kitalálni: az előadásokhoz járulékos programokat (például vacsorát) kell szervezni - emelte ki Káel Csaba.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×