eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Santana ismét Budapesten játszik

Tavaly megjelent Guitar Heaven című albumának turnéja keretében a rocktörténet és saját leghíresebb dalait adja elő Carlos Santana kedd este a Papp László Budapest Sportarénában.

Guitar Heaven, azaz Gitármennyország címmel jelent meg a Carlos Santana nevét viselő együttes 19. sorlemeze, amelynek születéséről a 63 éves mexikói származású virtuóz gitáros otthona, San Francisco város művészeti díjának átvételekor így nyilatkozott:

"Volt egy álmom, hogy India.Arie soulénekenővel és Yo-yo Ma csellóművésszel csinálom meg a Beatles "While my guitar gently weeps" című számát. Így még nem hallották ezt a dalt, olyan, mintha valaki azt mondaná, ez a végérvényes változata, mert mindannyian benne vagyunk, senkit sem hagytunk ki. Azon kevés előadók egyike vagyok, akit egy hangról fel lehet ismerni. Istentől megkaptam az univerzális hangzást, ezt szeretnénk minden dalba átültetni."


Carlos Santana a Beatles mellett nemzedékének további legendás előadóitól és zenekaraitól, köztük a a Rolling Stonestól, a Deep Purpletől, Jimi Hendrixtől, Led Zeppelin és a Doorstól is dolgozott fel olyan slágereket, mint a "Whole Lotta Love", a "Riders on the Storm" vagy a "Smoke on the Water". A dalokban a közelmúlt sztárjai, így a Linkin Park és a Soundgarden énekesei mellett Joe Cockert valamint Rob Thomas is közreműködik, utóbbi Santana emlékezetes, Smooth című slágerét is énekelte. Zenei felfogásáról a 10-szeres Grammy-díjas gitáros az említett interjúban a következőket mondta:

"Nem kategorizálhatnak be, hogy egy kedves kis mexikói vagyok, aki mariachi zenét játszik. Karokkal a szívem körül születtem, hogy mindent magamhoz tudjak ölelni. A fény és a szeretet sokkal inkább foglalkoztat, mint a zászlók, a nemzetiség vagy a vallás. Ezek csak útban vannak, a szív azonban sosincs útban. Úgy nőttem fel, hogy mindent befogadtam Bob Dylantől a Beatlesen keresztül BB Kingen át a Creamig, hogy rájöjjek, hogy tudtak eljutni az emberek szívéhez."

Carlos Santana és a budapesti közönség régi ismeretségre tekinthet vissza: első, 1983-as fellépését követően a keddi lesz a tizenegyedik alkalom, hogy a magyar fővárosban játszik világhírű gitáros.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×