eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megnyitották a magyar pavilont a bukaresti könyvvásáron

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár szerdán, május 25-én a bukaresti Romexpo kiállítási központban közel kétszáz vendég jelenlétében megnyitotta a VI. Bookfest nemzetközi könyvvásáron a díszvendég Magyarország pavilonját - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága.

"A bukaresti díszvendégség a magyar irodalom, a magyar könyves szakma számára nem csupán egy fellépés a sok közül, hanem nagybetűs esemény" - mondta a megnyitón Szőcs Géza.

A magyar pavilon megnyitóján román részről jelen volt Markó Béla miniszterelnök-helyettes, Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, valamint Grigore Arsene, a Bookfest főszervezője, a Román Könyvkiadók Szövetségének elnöke.

A magyar pavilon megnyitóján Szőcs Géza előadást is tartott a Duna-stratégiáról, a magyar pavilon színpadán rendezett Duna-fórumon. Csütörtökön az államtitkár részt vesz a Bookfest keretében rendezett "A magyar kulturális média Romániában" című konferencián, amelynek előadói a magyar és román könyvkiadás és média jeles képviselői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×