eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Felavatták Mahler szobrát az Operaházban

Felavatták Gustav Mahler szoborportréját, Krasznai János alkotását a Magyar Állami Operaházban. Az Erkel-Mahler-Liszt belvárosa eseménysorozat és a dalszínház évadnyitója alkalmából a Királyi lépcsőházban, a Székely Bertalan terem ajtajánál állították fel a szobrot.

Az Operaház új évada a zeneszerző II. szimfóniájával nyílt meg. Vass Lajos főigazgató emlékeztetett arra, hogy az 1884-ben megnyitott dalszínház második művészeti igazgatója volt Gustav Mahler, aki 1888-ban Beniczky Ferenc intendáns hívására érkezett a magyar fővárosba. Michael Zimmermann budapesti osztrák nagykövet arról beszélt, hogy Gustav Mahler volt az első jelentős kulturális személyiség, aki Budapestet és Bécset összekötötte. Hangsúlyozta: Haydn tavalyi, Mahler idei és Liszt Ferenc jövő évi közös ünneplése az osztrák kulturális és külpolitika fontos eleme.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×