INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Rátóti Zoltán a kaposvári színház igazgatójaként újra polgármester szeretne lenni

Infostart / InfoRádió
A társulaton belüli feszültségek elsimítását és az intézmény felújításának lebonyolítását tartja legfontosabb feladatának Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója. A színművész, akit Schwajda György halálát követően pályáztatás útján 2014-ig neveztek ki az intézmény élére, tervei szerint az idei évadban még megtartja szerepeit a Nemzeti Színházban, és szeretné folytatni polgármesteri munkáját is.

Rátóti Zoltánt kedden a kaposvári közgyűlés rendkívüli ülésén 21 igen szavazattal, két tartózkodás mellett választották meg a színház új vezetőjének. A Nemzeti Színház művésze, egyúttal a Zala megyei Magyarföld polgármestere hivatalosan szeptember elsejétől 2014 végéig lesz a Csiky Gergely Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új direktor az InfoRádiónak elmondta: számára az első dolog az lesz, hogy a társulattal és a színház személyzetével is megismerkedjen, jövő januárjában vagy februárjában pedig két stúdió előadással bővítse a repertoárt. Rátóti Zoltán hozzátette: a tervek között szerepel a színház épületének a felújítása is, amelyhez még elő kell teremteni a pénzt.

A legfontosabb, hogy a társulat egységes képet mutasson - hangsúlyozta a színész, akinek az a vágya, hogy népszerű színházat hozzon létre. Ennek egyik alapfeltétele szerinte az, hogy a színészek tiszteljék egymás tehetségét, így lehet kíváncsivá tenni a nézőket is.

Sikeres színházat nemcsak a könnyű műfajokkal lehet csinálni, hanem úgy is, ha visszanyúlunk azokhoz a tradíciókhoz, amelyeket a kaposvári színház képviselt - mondta Rátóti Zoltán, aki "négy évnyi nyugalmas építkezésre" számít.

Arról, hogy mik a tervei színészi és polgármesteri karrierjével kapcsolatban, elmondta: ebben az évadban megtartja eddigi szerepeit a Nemzeti Színházban, és szeretné folytatni a Magyarföldön elkezdett munkát is, ezért indulni fog a polgármester-választáson.

Hanganyag: Oláh András


A címlapról ajánljuk