eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatos Pál: Ezentúl több figyelmet kap az országkép építése

Azért került a Balassi Intézet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá, hogy több figyelmet kapjon - mondta az InfoRádiónak az intézet főigazgatója. Hatos Pál közölte azt is, hogy tárcaközi bizottság alakult, amely az intézet működésével foglalkozik. Hozzátette: eddig az országkép építése nem kapta meg azt a helyet és szerepet, amit megérdemelt volna.

Tárcaközi bizottság jött létre, amely a különböző minisztériumok képviselőiből áll, és feladata, hogy a Balassi Intézet stratégiai munkatervét jóváhagyja és megvalósulását figyelemmel kísérje - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a határon túli magyar kultúra magyarországi, és az egyetemes magyar kultúra külföldi bemutatásáért felelős intézmény főigazgatója. Hatos Pál kiemelte: a döntéshozók úgy érezték, hogy a kormányzati tevékenység középpontjába kerülve és a kormányzati kommunikáció szakmai területéhez rendelve a Balassi Intézet hatékonyabb lehet.

Az intézet együtt fog működni a külügyi tárcával, a kulturális területet felügyelő államtitkársággal és a többi tárcával is - közölte.

A főigazgató szerint korábban nem kapott ekkora figyelmet az intézet, és tevékenysége, vagyis a magyarság jó hírnevének külföldre juttatása. A külföldi magyar intézetek koordinációja, a vendégoktatói hálózat, a magyar ösztöndíj bizottság, a nemzeti évfordulók titkársága úgy ment végbe, hogy nem volt stratégiai összhang, az irányítás több tárca között vergődött, így nem tudott stratégiai irányítás kialakulni - fejtette ki.

Hatos Pál szólt arról is, hogy ugyan a részintézmények 2007-ben kerültek egymás mellé az intézeten belül, mégsem történt meg a valódi érdemi integráció, és az országkép építése nem kapta meg azt a helyet és szerepet, amit megérdemelt volna.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×