eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Színházzá alakul a rakétabázis

Somló Tamás és Horváth Charlie a Cafe del Rióban lép fel, a 100 Tagú Cigányzenekar a Vajdahunyad vára udvarán koncertezik, a Honvéd Táncszínház pedig a budavári Karmelita Udvarban mutatja be egyik produkcióját csütörtök este.

A Petőfi híd budai hídfőjénél, a Cafe Del Rióban Somló Tamás és Horváth Charlie nagyzenekarral adja elő legnagyobb slágereit este tíz órától, előtte az A38 Hajó tetőteraszán a német Laid és a magyar Plastic Bitch rockzenekarok koncerteznek, a szomszédos Zöld Pardonban pedig a népszerű fiatal reggae előadó, Copy Con játszik fél kilenctől.

A Belvárosban, a Sambosi Jazzfesztivál keretében Pozsár Eszter fuvolista, a Trans-formation együttes vezetője Véda Kertje című lemezét mutatja be, majd Jazz és tűsarok című műsorát adja elő Felly K, azaz Kovács Felicia Flóra énekesnő a Pesti Vármegyeházán, este nyolc órától. A Budapest Jazz Clubban, este tíztől Gereben Zita énekesnő Quintetjével lép fel.

A Városligetben, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál keretében a 100 Tagú Cigányzenekar koncertezik, a közeli Kertem szórakozóhelyen a Plutó alternatív rockegyüttes zenél nyolc órától. Óbudán a Zichy Kastély mögötti Kobuci kertben jótékonysági estet rendeznek a Gyermekétkeztetési Alapítvány Javára; két underground együttes, a Grabanc és a String Theory lép fel.

A Falk Miksa utcai Törökfürdőben ma este kezdődik a Kultúrfürdő programsorozat a Trio Föld és Borbély Miklós szaxofonos dzsesszkoncertjével. A Budai Várban, a Táncestek a Karmelita Udvarban sorozat részeként a Honvéd Táncszínház mutatja be Bonchida háromszor című előadását Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Városmajori Szabadtéri Színpadon pedig Carlo Goldoni: A kávéház című komédiáját mutatja be a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata.

Budapesten kívül, a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázison csütörtöktől az elkövetkező négy napban Máté Gábor hat éve végzett színészosztályának hagyományos előadásában egy újabb osztálytárs személyiségét elemzik ki az egykori diáktársak. Járó Zsuzsa, Szandtner Anna és Kovács Patrícia után idén Máthé Zsolt, az Örkény Színház fiatal művésze kerül sorra a Baróthy című produkcióban, amelyet este kilenckor mutatnak be az egykori Rakétabázis területén.

Kicsit távolabb, Bánkon, csütörtökön kezdődött el a Bánki-tó Fesztivál, ahol a szlovák, zsidó és cigány kulturális programok, beszélgetések és gasztronómiai rendezvények mellett a többi között Kovács Kati énekesnő a Qualitons zenekarral lép fel, valamint koncertet ad a Szilvási Gipsy Folk Band és a szlovák Longital elektronikus zenei formáció is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×