eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gerendai Károly csodát remél a Szigeten

Idén sokkal jobban meg kell küzdeni a látogatottságért, mint a korábbi években - mondta a tavaly rekord jegyeladással záró Sziget fesztivál főszervezője az InfoRádió Aréna című műsorában. Gerendai Károly azt is elárulta, mi alapján választják ki a rendezvény fellépőit.

A szakértők a válságból való kilábalásról beszélnek, a Sziget rendezőinek mégis többet kell tenniük a látogatottság szinten tartásáért, mint a korábbi években. A fesztivál főszervezője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: akciókkal, erősebb programmal és kampánnyal lehet tenni a visszaesés ellen.

Gerendai Károly hozzátette: tavaly azt gondolták, hogy a válság sokkal inkább érezteti majd a hatását, ám nem ez történt, sőt, tovább nőtt a látogatottság. Idén viszotn "kész csoda lesz", ha tudják tartani az előző évi látogatószámot - jegyezte meg.

A főszervező arról is beszélt, hogy még az idei fesztivál szervezésének megkezdése előtt eldöntötték, nem lépik túl a tavalyi kiadásokat, amelyek 2,7 milliárd forintra rúgtak.

Kiválasztás

A zenekarok, előadók lemezeladásait, a slágerlistákon elfoglalt helyüket és a koncertjeiken mért nézőszámokat is figyelembe veszik a szervezők, amikor arról döntenek, kit hívnak meg a fesztiválra. A legtöbbet azonban nem ezek, hanem a Kívánsággépben leadott szavazatok nyomják a latban - mondta Gerendai Károly.

A Sziget honlapján évente közel százezer felhasználó szavaz arról, kit szeretne a látni és hallani a következő évi fesztiválon; ezek a voksok jelentik a kiindulópontot a fellépők kiválasztásánál - magyarázta a főszervező.

Mivel a magyar és a külföldi közönség ízlése jelentősen különbözik, a rendezőknek gyakran kell dönteniük arról, hogy egy-egy előadó meginvitálásával melyik csoportot szeretnék megszólítani, emellett pedig természetesen azt is figyelembe kell venniük, hogy kik érnek rá fellépni a Szigeten, illetve hogy kik adnak koncertet a többi nagy fesztiválon - tette hozzá Gerendai Károly.

A programszervezés megkezdésekor azt is meg kell becsülni, hogy az egyes előadók mennyire lesznek népszerűek a Sziget idején: ki lesz, aki előrelép, és ki lesz, aki kimegy a divatból - mondta a fesztivál főszervezője.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×