eur:
390.51
usd:
364.24
bux:
68380.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Három premier - csak saját felelősségre!

A Hatodik érzék rendezőjének látványos fantasyjét, egy Adam Sandler főszereplésével készült vígjátékot és a Disney stúdió új animációs filmjét is e héten mutatják be a magyar mozik. A premierekről Dudás Viktor, a Vox mozimagazin főszerkesztőjének gondolatait olvashatják.

Csingiling és a nagy tündérmentés

rendező: Bradley Raymond

A film speciális közönségre, a kislányokra gondolt a Disney, amikor a filmet elkészítette. A stúdió a Pán Péter történetéből ismert Csingilinget másodszor ajándékozta meg önálló mozifilmmel. Édes kis történet, semmi károsat nem tartalmaz.


Az utolsó léghajlító

rendező: M. Night Shyamalan, szereplők: Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone

...nem így Az utolsó léghajlító, M. Night Shyamalan filmje, aki a Hatodik érzék című filmmel lopta be magát a moziba járók szívébe. A sebezhetetlen című alkotás még értékelhető volt tőle, az azóta készült filmjeivel folyamatosan saját nimbuszát teszi tönkre.

A legújabb, 150 millió dollárból forgatott film egy hónappal a bemutató után még nem tudta a gyártási költségét visszahozni az Egyesült Államokban, úgy, hogy egy roppant népszerű animációs sorozat alapján készült. A forgatókönyvnek se füle, se farka, a látványos jelenetek pedig teljesen összefüggéstelenül követik egymást.


Nagyfiúk

rendező: Dennis Dugan, szereplők: Adam Sandler, Kevin James, David Spade, Chris Rock, Rob Schneider

Az öt egykori jó barát harminc év után, kedvenc kosárlabdaedzőjük temetésén találkozik újra. Ha pedig már együtt vannak, a családdal együtt elmennek az edző egykori házába, és megmutatják a fiataloknak, hogy tudnak ők még közel negyvenévesen is viccesek lenni. A baj csak az, hogy ötükön kívül senki más nem nevet.

Nagyobb gond, hogy a film közel ötven millió dolláros költségvetésének, amiről tudható, hogy a sztárok gázsijára ment el, már háromszoros megtérülést produkált az Egyesült Államokban. Lehet azt mondani, hogy Adam Sandler nem tud megbukni, de azt gondolom, hogy 2010-ben már nem ezzel kellene szórakoztatnia a közönséget. De, úgy tűnik, mégis van rá kereslet.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×