eur:
389.3
usd:
361.47
bux:
68428.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem akarja Izraelt képviselni az Oscar-jelölt film társrendezője

Az Oscar-díjak átadásának napján jelentette be Szkandar Kopti, az Adzsami című, a legjobb külföldi filmnek járó címre jelölt film arab-izraeli társrendezője, hogy nem kívánja Izraelt képviselni a díjátadón.

Izrael olyan ország, amely "nem képvisel engem" mondta az Israel Radio számára Los Angelesből adott interjújában. A 35 éves filmes kijelentéseit Limor Livnat kulturális miniszter elítélte, mivel szerinte szomorú, hogy a filmes, aki elfogadta munkájához az állam anyagi támogatását, most kritizálja hazáját.

Kopti a műsorban azt mondta: "a film technikailag Izraelt képviseli. Én nem képviselem Izraelt. Izraeli állampolgár vagyok, de nem képviselhetek egy országot, amely nem képvisel engem".

Kijelentéseivel számosan egyetértenek az ország lakosságának mintegy egyötödét jelentő izraeli arabok közül.

A Kopti és rendezőtársa, Jaron Sani által jegyzett Adzsami című film Jaffa főként arabok lakta külvárosában játszódik. Immár ez a harmadik év, hogy izraeli film szerepel a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-jelölések között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×