eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"ABBA-koncert" lesz ősszel Londonban

Az ABBA-együttes szerzőpárosa, Benny Andersson és Björn Ulvaeus közreműködésével a svéd popcsapat legütősebb sikerszámai szólalnak meg szeptember 13-án a londoni Hyde Parkban.

A Thank You for the Music - Tisztelgés az ABBA zenéje előtt című koncerten neves vendégsztárok adják elő a máig népszerű dalokat - értesült a BBC online kiadványa.

"Ez a legnagyobb megtiszteltetés, ami dalszerzőt érhet" - jelentette ki közleményében a svéd zenészpáros. Reményüket fejezték ki, hogy az esemény házigazdája, a Radio 2 jóvoltából hallgatók ezrei is osztozhatnak majd az élményben.

Egyben cáfolták azt a híresztelést, hogy az együttes újra összeállna, és a londoni O2 arénában koncertezne az elhunyt Michael Jackson helyett.

"Senki sem kért fel bennünket, de egyébként sem vállaltuk volna" - mondta Andersson egy tévéműsorban.

Az ABBA a hetvenes-nyolcvanas évek szupercsapata volt, utolsó albumát 1982-ben rögzítette, két évvel később Japánban turnézott utoljára, majd a tagok szólókarrierbe fogtak. Igaz, hogy hivatalosan sohasem jelentették be az együttes feloszlását, de többé nem léptek fel együtt.

Tavaly, amikor a zenéjükből készült Mamma Mia! című musicalfilm svéd premierjén mindannyian megjelentek, Ulvaeus elmondta, hogy "egyszerűen nincs miért összeállniuk". A pénz nem érdekli őket, és azt szeretnék, ha az emberek olyan "fiatalként, energikusként és ambiciózusként" emlékeznének rájuk, amilyenek fénykorukban voltak - idézte fel hétfőn a szerző szavait a bbc.co.uk honlapon megjelent cikk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×