eur:
389.09
usd:
363.08
bux:
67981.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miller-darab lett a POSZT legjobbja

A Pécsi Nemzeti Színház Arthur Miller: Istenítélet című darabja lett a legjobb előadás a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), melynek díjait a tíznapos fesztivált záró gálaest keretében adták át.

A szakmai zsűri értékelése alapján a Mohácsi János rendezte produkcióban játszott a legjobb női főszereplő, Herczeg Adrienn és a legjobb férfi epizódszereplő, Pál András, őket egy másik pécsi, szintén Mohácsi János által színre vitt és átírt Moliere-darabban, A képzelt betegben is láthatta a közönség.

A legjobb rendezőnek járó díjat Ascher Tamás kapta a budapesti Örkény István Színház és a Művészetek Palotája közös produkciójában bemutatott Julian Crouch-Phelim McDermott: Jógyerekek képeskönyve és a budapesti Katona József Színház
Makszim Gorkij: Barbárok című darabjának rendezéséért.

A legjobb férfi főszereplő Gyabronka József lett a budapesti Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor Bérháztörténetek 0.1 című előadásában mutatott játékáért, a legjobb női epizódszereplőnek járó elismerést pedig Börcsök Enikő vehette át, ő a budapesti Vígszínház Tracy Letts: Augusztus Oklahomában című előadásában szerepelt.

A legjobb díszlet díjával Khell Zsoltnak az Istenítéletben és a Barbárokban, a legjobb jelmez és maszk díjával Nagy Fruzsinának a Jógyerekek képeskönyvében végzett munkáját ismerték el. Különdíjat a Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor társulata kapott a legígéretesebb színházi törekvésért.

A MASZK Országos Színészegyesület színész zsűrije a debreceni Csokonai Színház Mihail Ugarov: Oblom-off darabjában fellépett Trill Zsoltot jutalmazta a legjobb férfi, a budapesti Nemzeti Színház Botho Strauß: A park című darabjában szereplő Nagy Marit a legjobb női alakításért.

A Fidelio Est Tenki Rékát, a Barbárok szereplőjét találta a legjobb harminc év alatti színésznőnek, Pálfi Ervint, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Háy János: A Gézagyerek című előadásában játszott művészt pedig a legjobb harminc év alatti színésznek.

A közönségzsűri díját a debreceni Csokonai Színház Andrzej Bubien rendezte Oblom-off produkciója, a Thália Színház Rivalda-díját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, valamint a William Shakespeare: A velencei kalmár című művét színre vitt egri Gárdonyi Géza Színház kapta.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×