eur:
388.46
usd:
360.5
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A fülöp-szigeteki Mendoza kapta a legjobb rendezés díját Cannes-ban

A fülöp-szigeteki Brillante Mendoza Kinatay (Mészárlás) című filmjéért érdemelte ki a legjobb rendezés díját vasárnap a 62. Cannes-i Filmfesztiválon.

Charlotte Gainsbourg francia színésznő Lars von Trier Antikrisztus című filmjében nyújtott alakításáért kapta a legjobb női alakítás díját.

A legjobb férfi alakítás díját az osztrák Christophe Waltz egy náci tiszt megformálásáért érdemelte ki, amelyet az egyetlen idei amerikai versenyfilmben, Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című alkotásában nyújtott.

A francia Jacques Audiard Un prophete (Egy proféta) című filmje kapta vasárnap a zsűri nagydíját. Az osztrák Michael Haneke Das weisse Band (A fehér szalag) című filmje nyerte el az Arany Pálmát. A két és fél órás fekete-fehér dráma az első világháború kitörése előtt egy észak-németországi kis faluban játszódik.

Az osztrák film érdemelte ki a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját is, amelyről a filmes seregszemlére akkreditált kritikusok az Isabelle Huppert francia színésznő által vezetett nemzetközi zsűritől függetlenül döntöttek.A legjobb forgatókönyvnek járó díjat Lu Jö Tavaszi lázas éjszakák című, Kínában cenzúrázott filmjének könyvéért ítélte oda az Isabelle Huppert által vezetett zsűri. A történet egy szenvedélyes homoszexuális kapcsolatról szól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×