eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Leonard Cohen Budapesten koncertezik

Leonard Cohen kanadai folkénekes, dalszövegíró és költő augusztus 31-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Most először lép fel Magyarországon, tavaly a Sziget Fesztivál vendége lett volna, de betegsége miatt akkor lemondta az előadást.

Az idén 75 esztendős művész világturnéja keretében érinti Budapestet - tájékoztatta az MTI-t a koncertet szervező Showtime Budapest iroda.

Leonard Cohen több mint negyven éve van a pályán. Jóllehet ma már inkább énekesként ismerik, továbbra is ír verseket és prózai műveket. Rendkívül kedvelt előadó: tavalyi világkörüli turnéjának koncertjeire pillanatok alatt elfogytak a jegyek, és a teltházas előadásokat nem csak a közönség, hanem a kritika is nagy lelkesedéssel fogadta. Óriási sikert ért el a tavaly nyári Glastonbury fesztiválon is, amelynek látogatói túlnyomórészt fiatalok.

Albumai közül az 1967-es Songs of Leonard Cohen, az 1970-es Songs of Love and Hate, az 1990-es I'm Your Man és a 2004-es Dear Heather a könnyűzene klasszikusai közé tartozik. Live in London címmel koncertalbumot jelentetett meg idén márciusban.

Leghíresebb dalai a Suzanne, a So Long Marianne, az I,m Your Man és Sisters of Mercy. Rengeteg dalát mások is feldolgozták, Judy Collins például a Suzanne-t, Jeff Buckley pedig a Hallelujah című dalát adta elő. Cohennek nagy tisztelője a U2 és a REM együttes, Sting és Nick Cave, de kedvelte őt Johnny Cash is. Tavaly kapta - más előadókkal közösen - első Grammy-díját. A rock and roll halhatatlanja, és több más elismerés birtokosa.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×