eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Súgógép nélkül nem sokra mennek a showmanek

Már érezteti hatását a hollywoodi forgatókönyvírók hétfőn kezdődött sztrájkja. Két éjszakai beszélgetős műsort már felvételről kellett sugározni.

David Letterman és Jay Leno műsora ismétlést sugároz, miután a forgatókönyvírók letették a munkát.

Egy másik show-műsor, a Dancing With The Stars ugyan a szokásos módon ment le, a műsorvezetőknek azonban improvizálniuk kellett, mert súgógép nem segítette a munkájukat.

Az írók azért kezdtek sztrájkba, mert jogdíjakat akarnak a DVD-és és más elektronikus úton, például az interneten beszerezhető filmek bevételeiből is.

A forgatókönyvírók szövetsége és a producereket tömörítő szervezet ugyan tárgyalásokba kezdtek, ezek azonban vasárnap megszakadtak, így megkezdődött a munkabeszüntetés.

Bár a producerek korábban elzárkóztak attól, hogy további díjakat adjanak a filmek íróinak, most azt állítják: tárgyalással megegyezhettek volna, a sztrájkkal azonban mindezt felrúgták az írók. Ilyen szituációban ugyanis nem lehet megegyezni.

Bár az első "áldozatok" az élő tévéműsorok, hamarosan a sorozatok forgatását sem tudják folytatni, és a hollywoodi szuperprodukciók gyártása is elakadhat, ha nem ér véget a munkabeszüntetés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×