eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az új Harry Potter könyv minden eddigi rekordot megdöntött

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is rekordot döntött a Harry Potter könyvsorozat utolsó része. A kötetből másodpercenként több mint száz darab fogyott el a megjelenés első napján a két országban. A magyar fordítás jövő év februárjára várható.

A Rowling-regények hétvégén megjelent utolsó kötetét rajongók milliói várták. A Bloomsbury, a hivatalos brit kiadó adatai szerint a megjelenés első napján másodpercenként 35 kötet fogyott az utolsó Harry Potterből a szigetországban. Ez azt jelenti, hogy összesen hárommillió példányt adtak el 24 óra alatt.

Az Egyesült Államokban is hatalmas kasszasiker az új kötet: több mint nyolc millió darabot adtak el már az első napon. Ez másodpercenként mintegy 83 kötetet jelent.

A kötet ezzel minden korábbi rekordot megdöntött, az előző könyv sikereit is felülmúlta: egymillióval több példányt adtak el belőle, mint amennyit az előző részből adtak el egy nap alatt.

Vajon meghal-e Harry Potter?

A Harry Potter and the Deathly Hallows, azaz a Harry Potter és a halálos szentek című kötettel kapcsolatban a fő kérdés az volt: vajon túléli-e a főhős az utolsó rész viszontagságait. Az írónő ugyanis korábban közölte: semmiképpen nem szeretné folytatni a hét kötetesre tervezett sorozatot, és felröppent a hír: a főhősnek bizony meg kell halnia az utolsó epizódban.

A megjelenés előtt már számos kalózváltozat keringett az interneten, az egyik - amely komolyan emlékeztetett az írónő stílusára - komolyabb bonyodalmakat is okozott. Végül kiderült, hogy a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően semmilyen információ nem szivárgott ki a zárókötet történetéből.

A magyar fordítás jövő év februárjában kerül a boltokba - számolt be róla a sorozat kiadójának, az Animus Kiadónak a társtulajdonosa. Balázs István hozzátette: az eddigi kötetek Magyarországon is kiemelkedően magas példányszámban keltek el.

Eddig több mint egymilliót adtak el a könyvekből

Eddig összesen több mint egymilliót adtak el a sorozat könyveiből. A legtöbb az első részből fogyott. Az utolsó részt a tervek szerint 100-150 ezer példányban adják ki, de lehetséges, hogy szükség lesz utánnyomásra - mondta Balázs István.

A könyv filmváltozatát Magyarországon is majdnem 3 millióan látták, a nemrégiben bemutatott ötödik rész, a Harry Potter és a Főnix rendje a vetítés első napján megdöntötte a nézőszám- és a bevételi rekordot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×