eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

George Clooneynak nem lesz több barátja

Cannes-ban Brad Pitt, George Clooney és több sztár részvételével tartották meg az Ocean's 13 bemutatóját. Hogy hogyan is zajlik egy ilyen díszbemutató a világ nyugati felén, arról Dudás Viktor filmkritikus számolt be az InfoRádióban.

A film egy sorozat harmadik darabja, a nézők 2001-ben ismerkedhettek meg Danny Ocean történetének modern feldolgozásával. Az 1960-ban forgatott eredeti változatban a szerepet Frank Sinatra alakította, több mint négy évtizeddel később pedig George Clooneyra osztották a szerepet.

Danny Ocean nem  kispályás bűnöző. Alig 24 órával a feltételes szabadlábra helyezése után már újabb tervén dolgozik, azon, hogy kirabolja Las Vegas három legnagyobb kaszinóját egyszerre. Csapatának tagjait is szupersztárok alakítják: Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, és a filmben szerepet kapott Julia Roberts is.

A harmadik részben sikerült megfejelni a névsort, a tizenhárom fősre bővült csapatban Al Pacino is szerepet kapott.

A filmet a szokásos külsőségek között mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon. Brad Pitt például feleségével, Angelina Jolie-val kézenfogva vonult be a vörös szőnyegen.

Már-már komikus volt az a jelenet, amelynek során legalább négy-öt anyuka próbálta meg átadni gyermekét Angelinának, hátha nála jobb sora lenne - írta le a bevonulást Dudás Viktor, a Vox magazin munkatársa.

A film hivatalos prezentációjakor, a szereplők bevonulásakor Angelina Jolie elegánsan és diszkréten a háttérbe húzódott, nem vonta el a figyelmet az Ocean' Thirteen sztárjairól. Valentino által tervezett világoszöld ruhájában ezt követően végig a háttérben maradt.

És hogy milyen a film? Dudás Viktor szerint olyan, mint egy videoklip. Nagyon látványos, szépek a színek és mindenki nagyon jól mutat benne, de hogy miről szól, azt igazából nem lehet tudni.

Szerinte a különböző idősíkok között ugráló történet túlságosan bonyolultak, az akciójeleneteket pedig elhanyagolták. Õ úgy látta: a középszerűre sikerült alkotásnak valószínűleg már nem lesz folytatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 22:01
×
×
×
×